Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа

Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа
пн, 16 вересня
+21
$   41.36
  46.01

6 черв. 2024 11:55

Останнє оновлення  
29 лип. 2024 14:01
Події
0

206

0

У Чехії зіткнулися потяги: серед загиблих 2 українки

У Чехії зіткнулися потяги: серед загиблих 2 українки

Відомо про 4 загиблих осіб, 34 людини отримали поранення.


Пізно ввечері 5 червня поблизу чеського міста Пардубіце сталася масштабна аварія потягів. Пасажирський потяг «Прага — Кошице» чеської компанії RegioJet зіткнувся з вантажним потягом. До його складу входять причіпні вагони до українського міста Чоп, які розташовані в середині потяга.

Про це повідомляє МЗС України.

Рятувальну операція завершили о 4 годині ранку.

За попередньою інформацією, загинуло 4 особи. Серед них 2 громадянки України, громадянство інших загиблих уточнюється. Ще 34 особи зазнали незначних поранень та отримали медичну допомогу на місці. Окремих осіб доставлено до медичних закладів міста Пардубіце та Градець Кралове.

«Консульська посадова особа Консульства України в Брно перебуває на місці події та на постійному зв’язку з рятувальними та правоохоронними відомствами. Справа перебуває на контролі Департаменту консульської служби МЗС», - пояснили у міністерстві.

В «Укрзалізниці» зазначили, що наразі у поїздах, які затримуються через аварію в Чехії, прямують 138 пасажирів до Перемишля та 104 пасажир до Чопа.

Поїзд до Перемишля вже вирушив із Пардубіце. Він прямуватиме із затримкою до 10 годин.

У Чехії зіткнулися потяги: серед загиблих 2 українкиУ Чехії зіткнулися потяги: серед загиблих 2 українки - фото 2У Чехії зіткнулися потяги: серед загиблих 2 українки - фото 3