Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа

Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа
чт, 19 вересня
+20
$   41.44
  46.24

19 серп. 2022 11:21

Останнє оновлення  
29 лип. 2024 13:54
Суспільство
0

93

0

Туреччина допоможе відбудувати Київщину та Харківщину

Туреччина допоможе відбудувати Київщину та Харківщину


Туреччина допоможе відбудувати Київщину та Харківщину

Вчора, 18 серпня, у Львові в присутності президента України Володимира Зеленського та президента Турецької Республіки Реджепа Таїпа Ердогана підписано Меморандум про взаєморозуміння щодо відновлення інфраструктури, який передбачає участь турецької сторони у повоєнній відбудові України.

Документ підписали міністр інфраструктури України Олександр Кубраков та міністр торгівлі Турецької Республіки Мехмет Муш, повідомили на сайті президента.

«Туреччина – наш стратегічний союзник. Ми вдячні турецьким партнерам за готовність до співпраці у відбудові зруйнованої Росією інфраструктури. Турецький бізнес має великий досвід у будівництві доріг і мостів, зокрема Запорізького та Кременчуцького мостів, і зарекомендував себе як надійний партнер. Тому розраховуємо, що вже зовсім скоро вийдемо на конкретні практичні результати спільної відбудови», – сказав Олександр Кубраков.

Передбачається, що турецькі державні та бізнес-структури зможуть розвивати конкретні проекти відновлення, а також надавати консультаційну й технічну допомогу.

Як перший проект розглядається відбудова мосту в селі Романівка Київської області, який з’єднує Бучу та Ірпінь зі столицею. Він був зруйнований на початку повномасштабного російського вторгнення, і фактично це зупинило наступ агресора на столицю.

Найближчим часом буде створена спільна українсько-турецька робоча група щодо питань відбудови, у межах якої опрацюють механізми залучення турецьких інвестицій у конкретні проекти.

«Проводимо активні перемовини з країнами-партнерами щодо їхньої участі у реалізації плану швидкого відновлення країни Fast Recovery plan. Паралельно з цим ми працюємо над довгостроковими проектами відновлення та трансформації України. Дякую партнерам за підтримку й інтерес до наших ініціатив», – зауважив заступник керівника Офісу Президента Кирило Тимошенко.

Також у вечірньому зверненні 18 липня Зеленський заявив, що Туреччина готова взяти під патронат відбудову Харкова та Харківської області.