Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа

Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа
сб, 04 травня
+11
$   39.4
  42.34

24 січ. 2024 10:00

Останнє оновлення  
24 січ. 2024 10:00
Спорт
0

3153

0

Тенісистка Даяна Ястремська вперше вийшла у півфінал Australian Open і встановила історичний рекорд

Тенісистка Даяна Ястремська вперше вийшла у півфінал Australian Open і встановила історичний рекорд

Ястремська вписала своє ім’я до світового тенісу.


Українська тенісистка Даяна Ястремська (№93 WTA) зуміла пройти до півфіналу Australian Open-2024.

23-річна одеситка перемогла 19 Лінду Носкову (№50 WTA) з Чехії у матчі 1/4 фіналу австралійського мейджора. До речі, саме у поєдинку з Носковою українка Еліна Світоліна отримала травму спини.

Поєдинок тривав протягом години і 20 хвилин. Та завершився із результатом 6:3, 6:4.

Ястремська вперше у своїй кар'єрі вийшла до півфіналу турніру серії Grand Slam. До цього мала найкраще досягнення 4-й раунд Wimbledon-2019.

Ястремська повторила фантастичний рекорд на Australian Open

Даяна Ястремська вписала своє ім’я до світового тенісу.

Ястремська стала лише другою тенісисткою у Відкриту еру, яка, стартувавши з кваліфікації, дійшла до півфіналу Australian Open. Першою це зробила австралійка Крістін Матісон ще 1978 року.

Також Даяна – п'ята тенісистка в історії, яка у статусі кваліфаєрки дісталася півфіналу турніру серії Grand Slam.

Ястремська стала лише четвертою тенісисткою, яка дійшла до півфіналу австралійського мейджора, обігравши в основній сітці винятково суперниць із топ-50 рейтингу WTA. До неї це робили Габріела Сабатіні (1994), Мартіна Хінгіс (1997) та Домініка Цибулкова (2014).

Ястремськa виходом до півфінaлу Australian Open-2024 повторилa нaціонaльний рекорд Укрaїни нa турнірaх серії Grand Slam. Вонa стaлa другою укрaїнкою після Еліни Світоліної, якa зігрaє в 1/2 фінaлу Великого шоломa. До фінaлу нa мейджорaх ще ніхто з укрaїнок ніколи не доходив.

Зa вихід до фінaлу Australian Open-2024 Ястремськa побореться з переможницею мaтчу між "нейтрaльною" росіянкою Aнною Кaлінською тa Чжен Ціньвень з Китaю.

21 січ. 2024 10:37

Останнє оновлення  
21 січ. 2024 10:37
Спорт
0

2195

0
Костюк розгромила російську тенісистку та вперше вийшла у чвертьфінал Australian Open

Це найкращий результат у кар'єрі української тенісистки.


Українська тенісистка Марта Костюк вперше вийшла до чвертьфіналу Australian Open-2024. Вона розгромила у матчі 1/8 фіналу нейтральну тенісистку Марію Тімофеєву.

Про це пише «Суспільне Спорт».

Марта Костюк – одна з трьох українок, що подолали стартові чотири кола на Australian Open-2024, разом з Еліною Світоліною та Даяною Ястремською.

На Відкритому чемпіонаті Австралії вона повторила свій рекорд на рівні всіх Грендслемів завдяки перемозі над іншою нейтральною тенісисткою Еліною Аванесян, яку обіграла у 3-сетовому поєдинку.

У разі виходу у чвертьфінал Марта мала можливість взагалі оновити цей рекорд. Для цього українці потрібно було здолати ще одну нейтральну тенісистку, Марію Тімофеєву, 170-ту ракетку світу. Що вона й зробила.

«Я, мабуть, досі не можу цього усвідомити. Під час перерви на дощ сказала тренеру, що не відчуваю, що граю в четвертому раунді. Не відчувала тиску. Класно зіграти такий матч на Грендслемі – буде більше часу на відновлення, більше часу на усвідомлення. Це хороший матч для мене. Рада нарешті зіграти так агресивно, як я хочу – проти попередніх суперниць не було так просто. Неймовірно щаслива бути у чвертьфіналі», – сказала після гри українська тенісистка.

Наступною суперницею Марти Костюк стане четверта сіяна Коко Гофф, яка в іншому матчі 1/8 фіналу обіграла польку Магдалену Френх (6:1, 6:2).