Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа

Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа
сб, 27 липня
+20
$   41.1
  44.63

15 січ. 2024 17:21

Останнє оновлення  
15 січ. 2024 17:21
Світ
0

428

0

Світовий рекорд: 4-річна дівчинка підкорила Еверест

Світовий рекорд: 4-річна дівчинка підкорила Еверест

Досі рекордсменом був п’ятирічний хлопчик з Індії.


4-річна Зара з Чехії підкорила Еверест і стала наймолодшою людиною, яка піднялась на цю висоту.

Про це на сторінці в Instagram повідомив її брата Саша.

Дитина піднялася на висоту 5300 м над рівнем моря без сторонньої допомоги. Разом з нею був батько та 7-річний брат.

«Загальна довжина маршу по завершенні перевищить 270 кілометрів, а загальний набір висоти перевищить 20 тисяч метрів. Умови та погода зимові, температура значно нижча нуля. У базовому таборі 1 січня стояв сильний мороз від -20 до -25°С. Зара піднялася на декілька п'ятитисячників», – йдеться у повідомленні.

За словами Саші, під час підіймання проблем у Зари не виникло, акліматизація минула вище середнього.

Також брат маленької рекордсменки поділився, як чотирирічна дівчинка може витримати таке навантаження фізично та морально.

«Вона щодня ходить до дитячого садка і долає 5-10 кілометрів із загальним набором висоти на 300-600 метрів. Вона ніколи не купається у теплій воді, навпаки, додає лід, напевно, тому в неї не було проблем із холодом. Завдяки ретельній акліматизації насичення її крові киснем не опускалося нижче 90%», – поділився він.

Світовий рекорд: 4-річна дівчинка підкорила ЕверестСвітовий рекорд: 4-річна дівчинка підкорила Еверест - фото 2Світовий рекорд: 4-річна дівчинка підкорила Еверест - фото 3

18 груд. 2023 14:38

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:58
Спорт
0

1012

0
19-річний юнак побив рекорд Шварценеггера в бодібілдингу, що протримався 57 років

Антон отримав звання наймолодшого професіонала Classic Physique


anton

19-річний Антон Ратушний став наймолодшим професійним бодібілдером, побивши рекорд Арнольда Шварценеггера 57-річної давності. В Instagram хлопця зазначено, що він переїхав з України до США.

Про це йдеться на сторінці NPC (National Physique Committe).

Ця нагорода означає, що Антон отримав звання наймолодшого професіонала Classic Physique у цьому виді спорту та отримав «професійну картку».

У своїй переможній публікації в соціальних мережах він сказав: «Подолавши багато труднощів за останній рік, я не можу підкреслити, наскільки важливо вірити в себе і залишатися вірним собі, незалежно від того, що про вас думають інші…Я дуже радий, що вирішив зайнятися своєю справжньою пристрастю і не дозволив негативу дістатися до себе. Я ризикнув знову підготуватися та випробувати себе розумово, фізично та емоційно, щоб не просто досягти успіху в бодібілдингу, але й вирости як особистість, яка буде гідною надихати це нове покоління».


22 груд. 2023 13:00

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 13:00
Суспільство
0

175

0
Школярка з Чернівецької області встановила рекорд України зі знання англійської мови

Їй всього 16 років, а такого рівня знань англійської мови зазвичай здобувають 20-22-річні випускники вищих навчальних закладів.


16-річна Діана Бурдейна з Чернівецької області стала рекордсменкою України в номінації "Наймолодша українка, яка підтвердила володіння англійською мовою на рівні С-1 Academic".

Про це повідомила керівниця Національного реєстру рекордів Лана Вєтрова.

Діана – учениця 11-Б класу опорного закладу загальної середньої освіти (ЗЗСО) І-ІІІ ступеню в місті Заставна Чернівецької області. 

"Їй всього 16 років, а такого рівня знань англійської мови зазвичай здобувають 20-22-річні випускники вищих навчальних закладів у разі успішного складання іспиту. Адже це академічний рівень і п’ятий показник за шкалою CEFR –  загальноєвропейської компетенції володіння іноземною мовою" – зазначають у Національному реєстрі рекордів.

Ці знання дають змогу розпізнавати прихований сенс мови, вживати специфічну лексику, термінологію, робити синхронні професійні переклади, а також ефективно використовувати англійську мову в академічних колах і впевнено комунікувати в науковому середовищі, додають у Нацреєстрі.

Разом із Сертифікатом про рекорд Діані вручили грант на безоплатне навчання у приватному університеті на будь-якому факультеті на її вибір. Діана зізналася, що думає обирати між двома факультетами. 

10 січ. 2024 12:56

Останнє оновлення  
10 січ. 2024 13:05
Культура
0

499

0
Чому Тейлор Свіфт така популярна? Як заробила мільярд і потрапила до Книги рекордів Гіннеса

Американська співачка Тейлор Свіфт продовжує завойовувати світ своєю музикою. Хто вона?


Чому Тейлор Свіфт така популярна? Як заробила мільярд і потрапила до Книги рекордів Гіннеса

Хто така Тейлор Свіфт (Taylor Swift), ім’я якої не сходить із перших сторінок видань? У 2023-му їй вдалося побити кілька музичних рекордів, стати мільярдеркою та прикрасити обкладинку журналу Time. Україна.info розібралася, чому Тейлор Свіфт така популярна.

Хто така Тейлор Свіфт?

Тейлор Свіфт за правом можна назвати однією із найпопулярніших поп-зірок Америки. Свою зіркову кар’єру розпочинала у стилі кантрі-музики. Співачка має понад дві сотні професійних нагород, серед них – 12 статуеток Греммі. Всі альбоми Тейлор буквально «розлітаються з полиць» тиражем понад 4 мільйони примірників.

Ще у 2015 році видання Forbes вперше назвало співачку однією із найбільш оплачуваних. Сама Свіфт називає себе християнкою та займається благодійністю.

Тейлор Свіфт народилася у штаті Пенсильванія 13 грудня 1989 року. Її батько працював біржовим брокером, а мати була домогосподаркою. Ще з самого малечку захоплювалася музикою, виступала у дитячому театрі, а згодом – і перед великою публікою.

Чому Тейлор Свіфт така популярна? Як заробила мільярд і потрапила до Книги рекордів Гіннеса

Вже у 12-річному віці Тейлор почала писати пісні, грала на гітарі.

Згодом батьки продали свою ферму і переїхали до штату Теннессі, щоб їх донька мала можливість співпрацювати лейблами кантрі-музики. У 14 років зірка підписала свій перший контракт із Sony/ATV в якості авторки пісень.

На сценах лунали авторські композиції виконавиці. Під час одного із виступів Свіфт помітив засновник лейблу Big Machine – Скотт Борчетта. Почалася співпраця, що вилилася у перший сингл "Tim McGraw" (2006 рік).

16-річна Тейлор Свіфт записала дебютний однойменний альбом, який у 2007 році отримав статус «платинового».

Великий сольний тур зірка розпочала у 2009 році. І він виявився напрочуд вдалим, збираючи аншлаги.

Свою першу статуетку «Греммі» зірка отримала у 2010 році.

У тому ж році на екрани виходить фільм «День Святого Валентина» із Тейлор Свіфт.

Якщо раніше дівчина творила у кантрі-стилі, то у 2014 заявила про себе як поп-виконавиця та випустила «Офіційним попальбомом».

Скільки років Тейлор Свіфт? 34 роки, вона не заміжня та не має дітей.

Людина року 2023 - американська попзірка Тейлор Свіфт

У грудні журнал Time назвав «Людиною року» Тейлор Свіфт, розмістивши її фото на обкладинці. Видання переконане, що зірці вдалося створити бізнес-імперію та цим самим стати легендою як Мадонна, Елвіс Преслі чи Майкл Джексон.

До речі, в одній номінації зі співачкою був король Чарльз ІІІ, Сі Цзіньпін, зірка фільму «Барбі» та навіть Володимир Путін.

Платформа Spotify визнала її найбільш популярною артисткою.

Чому Тейлор Свіфт така популярна? Як заробила мільярд і потрапила до Книги рекордів Гіннеса - фото 2

Світовий тур Тейлор Свіфт Eras Tour

Тур Свіфт Eras Tour став рекордним в історії музики, адже зумів зібрати понад мільярд доларів. Це досягнення увійшло до Книги рекордів Гіннеса.

Зірка дала 151 концерт. Кожна шоупрограма тривала більше 3,5 годин, містила 44 композиції. Один концерт збирав понад 70 тисяч глядачів.

Фахівці зазначають, що Eras Tour перевершив рекорд прощального концерту Елтона Джона.

Заробіток Свіфт також перевищив цьогорічні збори Брюса Спрінгстіна та Бейонсе разом взяті.



Мільярдерка Тейлор Свіфт

У жовтні видання Bloomberg внесло ім’я Тейлор Свіфт до переліку мільярдерів. Світовий тур The Eras збільшив статки співачки до 1,1 мільярда доларів. Фахівці назвали це результатом таланту співачки, її праці та мудрого маркетингу.

Побила рекорд Елвіса Преслі

Альбом співачки «1989» впевнено очолює чарт Billboard 200. Це неабияке досягнення допомогло Тейлор побити рекорд короля рок-н-ролу Елвіса Преслі.

Загалом творчість Свіфт перебувала на верхівках хітпарадів 68 тижнів підряд, що перевершило Преслі на один тиждень.

Фільм «Тейлор Свіфт: The Eras Tour»

Цього разу американка замахнулася на рекорд Майкла Джексона, адже її стрічка стала найбільш касовим концертом за всю історію.

Фільм про Майкла Джексона заробив 261,2 мільйона доларів, а кіно про Тейлор Свіфт – 261,6 мільйона доларів. Лише в Китаї прибуток становив майже 9 мільйонів доларів, у Північній Америці – 92,8 мільйона доларів.

Чому Тейлор Свіфт така популярна? Як заробила мільярд і потрапила до Книги рекордів Гіннеса - фото 3

Ефект Тейлор Свіфт

Співачка має й інші досягнення:

Фільм про турне Eras стaв нaйкрaщим концертним кіно усіх чaсів, зібрaвши 249 мільйонів долaрів у світовому прокaті.

  • Свіфт стaлa першою виконaвицею, що співaє нaживо, якa мaє п'ять aльбомів у топ-10 СШA одночaсно - 1989, Midnights, Folklore, Lover і SpeakNow.
  • Вонa побилa рекорд зa кількістю aльбомів, що посіли перше місце, серед жінок в історії чaртів СШA – зaгaлом вонa мaє тaких 13 – обігнaвши Бaрбру Стрейзaнд.
  • Свіфт стaлa першою aвторкою пісень, якa отримaлa сім номінaцій нa "Греммі" в кaтегорії "Пісня року", обігнaвши серa Полa Мaккaртні тa Лaйонелa Річі.
  • З вісьмомa aншлaгaми нa стaдіоні "Вемблі" Свіфт зрівнялaся з рекордом гaстролей у Бритaнії, який встaновили TakeThat.

Зaвдяки своєму туру вонa стaлa нaйпопулярнішою виконaвицею в історії Spotify і AppleMusic.

Смерть на концерті Тейлор Свіфт

Разом із приголомшливими новинами про перемоги Тейлор Свіфт, у виданнях також з’явилися трагічні заголовки, пов’язані з іменем співачки. У Ріо-де-Жанейро перед концертом попдіви померла одна із її фанаток. Це сталося у листопаді 2023 року.

Тоді співачка сказала, що відчуває себе спустошеною через таку новину.

23-річна Ана Клара Беневідес спочатку втратила свідомість, потім перестала дихати, не чулося і серцебиття. Фахівці говорять, що перед концертом у місті стало дуже спекотно, відповідно – і на стадіоні, де готувалися до виспуту зірки.


0
0