Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа

Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа
ср, 08 травня
+9
$   39.38
  42.32

30 черв. 2023 13:00

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:57
Економіка
0

128

0

Світовий банк затвердив виділення $1,5 млрд позики для України

Світовий банк затвердив виділення $1,5 млрд позики для України

Гроші підуть на виплати внутрішньо переміщеним особам, а також на пенсії.


image

Світовий банк затвердив виділення $1,5 млрд позики для України. Кошти буде спрямовано на виплати внутрішньо переміщеним особам, а також на пенсії.

Про це повідомив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.

"Україна отримає 1,5 млрд доларів позики від Світового банку для підтримки відновлення і розвитку. Рішення затвердила Рада виконавчих директорів Банку", - написав він.

За словами Шмигаля, кошти будуть надані під гарантії уряду Японії та спрямовані на зміцнення соціального захисту та відновлення економіки України.

"Зокрема, позика допоможе підтримати субсидії для ВПО та пенсійні виплати", - уточнив очільник уряду.

16 черв. 2023 16:10

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:57
Суспільство
0

160

0
Шмигаль розповів, які компенсації виплатять постраждалим через підрив ГЕС

Із 10-ти регіонів будуть скеровані по 15 фахівців, які проведуть технічне обстеження пошкодженого житла.


Screenshot_3

Кабмін України виділяє 560 млн грн для виплати одноразової державної допомоги постраждалим від повені внаслідок підриву Каховської ГЕС. Розмір допомоги становитиме 5000 грн.

Про це повідомив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль під час виїзного засідання уряду 16 червня.

"Виділяємо 560 млн грн для виплати одноразової державної допомоги постраждалим від повені у розмірі 5 тис. грн. Понад 980 млн грн виділяємо з Фонду ліквідації наслідків збройної агресії на виплати компенсацій за пошкоджені та зруйновані внаслідок повені будинки на Херсонщині", – йдеться в повідомленні Шмигаля.

Він також розповів, що буде створено реєстр громад, які постраждали через підрив ГЕС. До реєстру увійдуть 200 населених пунктів Херсонської, Миколаївської та Дніпропетровської областей.

За словами прем’єра, вже розроблений механізм компенсацій за пошкоджені та зруйновані будинки. Він буде схожий на програму "єВідновлення", але подавати заявки слід буде через органи місцевого самоврядування.

"Людина обиратиме один із двох варіантів: або придбати собі інше житло, або взяти гроші на самостійний ремонт чи відбудову власного будинку", – пояснив Шмигаль.

Він додав, що до Херсонщини із 10-ти регіонів будуть скеровані по 15 фахівців, які проведуть технічне обстеження пошкодженого житла.