Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа

Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа
пн, 16 вересня
+22
$   41.36
  46.01

26 лют. 2024 15:03

Останнє оновлення  
29 лип. 2024 14:01
Політика
0

438

0

Старший детектив претендує на посаду голови НАЗК. Хто він?

Старший детектив претендує на посаду голови НАЗК. Хто він?

Кандидатуру має погодити Кабмін.


Віктор Павлущик може очолити Національне агентство з питань запобігання корупції. За нього проголосували шість членів конкурсної комісії.

Про це повідомляє пресслужба НАЗК.

За твердженням фахівців, він має вагомий професійний досвід та підтвердив свої знання, що потрібні для керівника НАЗК. Також Павлущик пройшов перевірку на доброчесність і компетентність.

Наступним кроком є голосування у Кабміні. Саме урядовці мають остаточно ухвалити рішення про призначення голови Національного агентства з питань запобігання корупції.

Віктор Павлущик розповів, що на посаді, першочергово, планує проаналізувати, як виконуються рекомендації аудиторів та Європейської комісії. Зменшити бюрократію. Розпочати цифровізацію НАЗК, а також унормувати роботу агентства.

Відомо, що учасниками конкурсу стали понад пів сотні кандидатів. До другого етапу пройшла половина. Учасниками фінальних співбесід стали 10 осіб.

Хто такий Віктор Павлущик?

З відкритих джерел відомо, що наразі Павлущик є старшим детективом – керівником відділом детективів у НАЗК.

Він вже подавався на посаду керівника Агентства рік тому. Однак тоді виникли питання щодо нерухомості, яка була у батьків кандидата. За словами членів комісії, батько Павлущика став власником двох квартир у Києві – у 2005 та у 2014 роках. Вартість придбаних квадратних метрів була у кілька разів нижчою за ринкову. Кандидат на посаду в НАЗК пояснив, що не заглиблювався у деталі покупок житла, а повірив батькам, які й вказали ціни для внесення у його декларацію.

Згідно із декларацією за 2022 рік, Віктор Павлущик має автомобіль Toyota Camry, користується квартирою у столиці. Його сини мають тимчасове житло в Румунії.

Кандидат на голову НАЗК заробив 1,4 мільйона гривень.

Його співмешканка їздить на Nissan Leaf. Має будинок і землю на території Бучанського району. Отримала 260 тисяч гривень після продажу транспортного засобу. Заробила 1,2 мільйона гривень протягом звітного року.