Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа

Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа
вт, 21 травня
+15
$   39.81
  43.26

4 берез. 2023 09:52

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:57
Суспільство
0

68

0

США вперше передають Україні танкові мостоукладальники

США вперше передають Україні танкові мостоукладальники


США вперше передають Україні танкові мостоукладальники

США в рамках нового пакету військової допомоги вперше передадуть Силам оборони України танкові мостоукладальники. Про це було оголошено у п’ятницю 3 березня, пише «Мілітарний». Вартість чергового пакету військової допомоги складає 400 мільйонів доларів. Ця допомога здебільшого містить боєприпаси до ствольної артилерії та пускових установок HIMARS. Окрім цього до пакету увійшли боєприпаси для бойових машин піхоти Bradley та інженерне обладнання. Також Україні вперше передаються танкові мостоукладальники – Armored Vehicle Launched Bridges. За даними американських ЗМІ, йдеться про мостоукладальники M60 AVLB, які створені на базі танків M60A1 у яких була знята башта і встановлений замість неї мостовий пусковий пристрій. США вперше передають Україні танкові мостоукладальники M60 AVLB призначений для швидкого наведення через перешкоди у вигляді: протитанкових ровів, каналів, струмків, річок та ярів металевого штурмового моста, який складається з двох секцій і має довжину 18 метрів вантажопідйомністю не більше 60 тонн для забезпечення пересування основних бойових танків та інших гусеничних і колісних бойових машин і транспорту.

Екіпаж машини – дві людини. Водій та командир сидять пліч-о-пліч у корпусі на місці де раніше була танкова башта.
Міст розміщений у складеному положенні поверх гусеничного шасі. Гідравлічна система для роботи мосту встановлена на колишньому місці водія танка. Конструкція мосту запускається вперед за допомогою гідравлічного пускового кронштейна. Ширина проїжджої частини AVLB становить 3,81 м. Коли M60 AVLB прибув на місце перешкоди, яку потрібно подолати, міст підіймається у вертикальне положення, а вже потім опускається на місце.
Процедура розгортання займає близько трьох – п’яти хвилин без виходу екіпажу з машини. Для згортання мосту необхідно 10 хвилин.