Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа

Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа
чт, 19 вересня
+12
$   41.45
  46.11

30 берез. 2022 13:41

Останнє оновлення  
29 лип. 2024 13:53
Події
0

72

0

Скандал з підприємством «Антонов». Гендиректора відсторонили з посади

Скандал з підприємством «Антонов». Гендиректора відсторонили з посади


Скандал з підприємством «Антонов». Гендиректора відсторонили з посади

29 березня ДК «Укроборонпром» відсторонив Сергія Бичкова від виконання ним повноважень генерального директора Державного підприємства «Антонов», що входить до складу Концерну.

Про це повідомляє сайт ДК «Укроборонпром».

«Підставою для усунення стало службове розслідування, зокрема перевірка окремих фактів, оприлюднених у засобах масової інформації», – йдеться у повідомленні. Розслідування веде СБУ.

Mind.ua розповідає, що за тиждень до цього Бичков заявив, що колектив авіазаводу «Антонов» вважає за необхідне «розпочати відродження флагмана транспортної авіації Ан-225». Проте для цього підприємству ДП «Антонов» не вистачає грошей. Він запропонував заснувати Міжнародний фонд відродження «Мрії» і повідомив реквізити, куди охочі можуть зарахувати кошти.

А 19 березня капітан Ан-225 Дмитро Антонов заявив, що в НАТО до війни пропонували перебазувати гіганта, інші літаки та їх екіпажі у безпечне місце.

За цю заяву Дмитра Антонова та ще одного пілота наказом гендиректора ДП «Антонов» було відсторонено від роботи.

[caption id="attachment_7830" align="alignnone" width="660"]Скандал з підприємством «Антонов». Гендиректора відсторонили з посади Сергій Бичков[/caption]

Як повідомлялось, 27 лютого російські окупанти знищили легендарний Ан-225 «Мрія» на аеродромі «Антонов» у Гостомелі під Києвом, де перебував літак. Його відновлення коштуватиме більш як 3 млрд дол. і потребуватиме тривалого часу.

Також, за інформацією джерел Mind, окрім  цього розслідування СБУ  представники «Укроборонпрому» дуже незадоволені фальшуванням керівником «Антонова» списків працівників свого підприємства, котрі як унікальні фахівці потребують евакуації у Німеччину для обслуговування 5 літаків «Антонова». Зокрема, як з’ясувала Державна прикордонна служба, завдяки включенню у такий список працівників  ДП «Антонов», намагався виїхати його син Андрій Бичков, який є військовозобов’язаним, діючим співробітником Державного науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України. Тобто, фахівцем, який затребуваний під час війни.

Загалом список складав понад 120 осіб, серед яких були виключно чоловіки, і не лише технічні спеціалісти, але й економісти, фінансисти тощо.

Як зазначили джерела Mind в УОП, через великі обсяги більш важливих та актуальних для воєнних дій завдань, список наданий ДП «Антонов» перевірку за процедурою не проходив.

Водночас, ЗМІ із посиланням на ДПС України повідомляють, що Андрій Бичков, користуючись наявністю в списку та супроводжуючим листом від УОП, 11 березня 2022 року покинув Україну та виїхав на своєму авто до Європи через Румунію.