Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа

Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа
чт, 19 вересня
+12
$   41.45
  46.11

14 лют. 2024 10:23

Останнє оновлення  
29 лип. 2024 14:01
Події
0

226

0

СБУ затримали інформатора, який міг наводити ракети РФ на Харків

СБУ затримали інформатора, який міг наводити ракети РФ на Харків

Чоловікові загрожує до 8 років тюрми.


Правоохоронці викрили ще одного інформатора російських спецслужб, який коригував повітряні удари РФ по критичній інфраструктурі Харкова.

Як повідомили в СБУ, серед основних цілей росіян були стратегічно важливі підприємства, у тому числі оборонно-промислового комплексу України.

«Для більшої ефективності ракетно-дронових атак на місцеві об’єкти окупанти розраховували отримати від свого поплічника геолокації української ППО», – йдеться у повідомленні.

У разі одержання таких відомостей росіяни сподівались «обійти» системи протиповітряної оборони ЗСУ або здійснити по них прицільний удар.

Для збирання розвідданих фігурант знаходив місця ворожих «прильотів», а потім робив там приховану фото- і відеозйомку. Усі одержані відомості зловмисник пересилав у декілька чатів прокремлівських Телеграм-каналів, які контролюються спецслужбами країни-агресора.

Агента затримали під час виконання ворожого завдання.

За даними слідства, фігурантом є 58-річний місцевий житель, ідеологічний прихильник рашизму. Восени 2023 року чоловік з власної ініціативи почав передавати окупантам розвідувальну інформацію через популярні месенджери.

За даними СБУ,  ворожий поплічник публікував у соцмережах свої дописи, в яких намагався дискредитувати українських захисників.

Під час обшуків у його помешканні вилучено мобільний телефон із доказами незаконної діяльності.

Затриманому повідомили про підозру за ч. 2 ст. 114-2 Кримінального кодексу України (несанкціоноване поширення інформації про розміщення ЗСУ). Наразі він перебуває під вартою без права внесення застави. Зловмиснику загрожує до восьми років тюрми.