Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа

Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа
пт, 18 жовтня
+8
$   41.24
  44.79

СБУ затримала зрадника, який допомагав окупантами тікати від контрнаступу ЗСУ в Херсоні

7 груд. 2023 10:46

Останнє оновлення  
29 лип. 2024 14:01
Події
0

134

0

СБУ затримала зрадника, який допомагав окупантами тікати від контрнаступу ЗСУ в Херсоні

СБУ затримала зрадника, який допомагав окупантами тікати від контрнаступу ЗСУ в Херсоні

Чоловік деякий час переховувався в родичів у Миколаївській області.


photo_2023-12-07_10-10-29 (2)

СБУ викрила херсонця, який з початку вторгнення РФ на територію Україні, підтримував окупантів – «зливав» дані по власників човнів і катерів, а потім допомагав росіянам втекти з Херсона.

Про це повідомили в СБУ.

Перед тим, як чоловік допоміг окупантам залишити Херсон, він приходив до місцевих власників човнів і катерів із озброєними окупантами, які відбирали у людей плавзасоби. Також задокументовано факт прямого зламу окупантами гаража із моторними човнами та їх викрадення.

За даними слідства, «конфісковані» плавзасоби вони позначали літерою «Z» та використовували для переправлення своїх військ та представників окупаційних органів на лівобережну частину області.

Втікаючи від українських захисників, росіяни не забрали з собою свого поплічника, а тому він виїхав до родичів у Миколаївську область, де намагався сховатися.

Втім, співробітники СБУ встановили місцезнаходження фігуранта і затримали його. Ним виявився 44-річний херсонець, який з початку повномасштабного вторгнення РФ підтримав окупантів.

Йому повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 111-2 Кримінального кодексу України (пособництво державі-агресору).

Наразі зловмисник перебуває під вартою. Йому загрожує до 12 років тюрми з конфіскацією майна.

 СБУ затримала зрадника, який допомагав окупантами тікати від контрнаступу ЗСУ в Херсоні

5 груд. 2023 15:44

Останнє оновлення  
29 лип. 2024 14:01
Події
0

90

0
СБУ ідентифікувала військовослужбовців РФ, які вчиняли звірства на Донеччині

СБУ документує воєнні злочини росіян.


Screenshot_19

Служба безпеки України встановила ще один військовий підрозділ РФ та ідентифікувала його військовослужбовців, які причетні до звірств рашистів у ставленні до полонених і цивільного населення. Нові воєнні злочини російської армії СБУ викрила завдяки перехопленим розмовам окупантів, які перебувають на тимчасово окупованій території Донеччини.

Про це повідомляє СБУ.

Зокрема, спецслужба перехопила телефонне інтерв’ю окупанта «воєнкорці» з Башкоторстану (РФ). Його дає загарбник з позивним «Рафаель», який служить у 3-му батальйоні імені Марата Сафіна (7-а рота, 36-й полк 25-ї армії ЗС РФ, військова частина 12274).

А пропагандистка – це Гузель Кудашева, яка працює в газеті «Аургазинський вісник». За наявною в СБУ інформацією, вона регулярно збирає матеріали для статей про співвітчизників, що воюють на війні в Україні.

«Наши башкирские пацаны напились, бабу поймали в городе, изнасиловали, убили и труп сожгли», – розповідає рашист про діяльність свого батальйону.

Журналістка розпитує деталі й дізнається, що ґвалтівників було четверо, і що російське командування закриває очі на подібні випадки насилля.

Рашист продовжує ділитися «подвигами» башкирських бійців, зокрема як ті катують і ґвалтують військовополонених. Але цю історію «воєнкорка» просить їй не переказувати – занадто страшні подробиці.

«Найцікавіші» події з життя підрозділу вона регулярно публікує у місцевій газеті, а також на своїй сторінці «ВКонтакте». Але там немає жодного слова про воєнні злочини рашистів, лише про їхні нібито героїчні «подвиги».



6 груд. 2023 13:26

Останнє оновлення  
29 лип. 2024 14:01
Події
0

124

0
На Донеччині затримали інформатора фсб рф, який «зливав» позиції ЗСУ

Для розвідування зловмисник використовував оптичні приціли.


d3d6facce00104246aec8b45ac020f74

На Донеччині затримали ще одного інформатора ворога. 30-річний місцевий житель за допомогою оптичних прицілів та зброї видавав локації базування українських захисників на прифронтових територіях.

Про це повідомляє СБУ.

Насамперед ворога цікавили місця найбільшого зосередження особового складу та військової техніки ЗСУ у Краматорську.

Для збору розвідданих фігурант використовував оптичні приціли для зброї. Він особисто об’їжджав місто та спостерігав за переміщенням Сил оборони.

Також чоловік «полював» за пунктами тимчасового базування українських військ. У разі їх виявлення зловмисник робив дорозвідку і пересилав агресору уже точні геолокації.

Розвідвідомості потрібні були окупантам для підготовки нових ракетних і дронових ударів по прифронтовому місту.

Співробітники СБУ викрили російського інформатора, встановили його місцеперебування та затримали. Ним виявився 30-річний місцевий житель, якого на початку цього року спецслужба рф дистанційно залучила до співпраці як прихильника кремлівської ідеології.

Під час обшуку за місцем проживання затриманого вилучено мобільний телефон із доказами його листування з російською воєнною розвідкою.

Наразі слідчі Служби безпеки повідомили ворожому інформатору про підозру за ч. 3 ст. 114-2 Кримінального кодексу України. Він перебуває під вартою. Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину. Зловмиснику загрожує до 12 років тюрми.

Комплексні заходи з викриття поплічника окупантів проводили співробітники СБУ в Донецькій та Луганській областях за процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури.

 На Донеччині затримали інформатора фсб рф, який «зливав» позиції ЗСУНа Донеччині затримали інформатора фсб рф, який «зливав» позиції ЗСУ - фото 2

6 груд. 2023 15:45

Останнє оновлення  
29 лип. 2024 14:01
Події
0

96

0
Посадили у в’язницю трьох колаборантів, що допомагали росіянам в окупації

За матеріалами СБУ суд призначив їм від 5 до 11 років тюрми.


ec9c531ce2056264c2f3e5f3609b6a7e

Реальні терміни ув’язнення отримали ще троє колаборантів, які співпрацювали з агресором у тимчасово окупованій Луганщині та під час захоплення частини Харківської області.

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Співробітники СБУ затримали їх у результаті комплексних заходів на сході України. Серед фігурантів – «телефоніст», який проводив зв’язок до кабінетів колишньої окупаційної адміністрації РФ у Балаклії та очільник підрозділу «пенсійного фонду ЛНР».

За матеріалами СБУ суд призначив їм від 5 до 11 років тюрми.

Так, на Харківщині колаборантом виявився 52-річний мешканець Балаклії, який підтримав загарбників одразу після початку повномасштабного вторгнення Росії.

У період захоплення міста він проводив телефонний зв’язок до приміщень місцевих окупаційних органів країни-агресора.

Також він організовував трансляцію пропагандистських радіоканалів РФ на території міста через мережу гучномовців на інфраструктурних будівлях.

У таких радіоефірах ворог закликав місцевих жителів до співпраці з рашистами та закликав здаватися в російський полон учасників партизанського руху.

Після звільнення Балаклії зловмисник намагався переховуватись від правосуддя. Втім, співробітники СБУ встановили його місцеперебування і затримали.

Ще одна колаборантка – мешканка Куп’янського району, яка у період захоплення громади добровільно очолила окупаційний «центр надання соціальних послуг».

На цій «посаді» вона організовувала роздачу прихильникам рашизму так званої «гумдопомоги» з країни-агресора.

До складу «гумпакета» обов’язково входила пропагандистська газета Росії «Харьков Z», яка заперечувала збройну агресію РФ та виправдовувала злочини загарбників.

У Луганській області тюремний строк одержав ексчиновник однієї з комунальних установ області, який у квітні 2022 року погодився очолити один з підрозділів «пенсійного фонду ЛНР у Новопсковському районі».

У лавах загарбників він зустрічався з місцевими підприємцями та закликав їх наповнювати окупаційний бюджет через сплату «пенсійних зборів» до казни РФ.

Співробітники СБУ затримали колаборанта, коли він приховано прибув до Києва як вимушений переселенець і намагався «легалізуватись» під виглядом волонтера.

Посадили у в’язницю трьох колаборантів, що допомагали росіянам в окупаціїПосадили у в’язницю трьох колаборантів, що допомагали росіянам в окупації - фото 2