Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа

Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа
пт, 20 вересня
+13
$   41.44
  46.24

5 серп. 2024 10:26

Останнє оновлення  
5 серп. 2024 10:26
Події
0

166

0

СБУ викрила масштабну мережу російських шпигунів, що готували удари по 6 областях

СБУ викрила масштабну мережу російських шпигунів, що готували удари по 6 областях

Шпигуни перебувають під вартою. Їм загрожує довічне ув’язнення з конфіскацією майна.


Фото - СБУ

Українські силовики викрили масштабну мережу російських агентів, що готувала дронові та ракетно-бомбові удари по шести областях. 9 російських поплічників затримали у Сумах, Дніпрі, Запоріжжі, на Кіровоградщині та Одещині.

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Для конспірації фігуранти діяли окремо, але «замикалися» на одного кадрового співробітника ФСБ. Його особу вже встановлено Службою безпеки.

Агенти збиралися збиранням координатів для завдання вогневого ураження об’єктам критичної інфраструктури та Силам оборони.

До складу ворожої групи входили дві чиновниці. Одна з них – посадовиця Дніпровської міської ради, інша – очільниця відділу в Южненській міськраді на Одещині.

Вони встановлювали, де розташовані локації ППО. Дізнавалися точні координати важливих електропідстанцій, щоб коригувати російські обстріли.

Ще двоє агентів розвідували місця базування укріпрайонів та вогневих позицій важкої артилерії ЗСУ поблизу Покровська та Часового Яру.

Їхній спільник збирав інформацію про місця зосередження особового складу та військової техніки оборонців Курахового на Донеччині.

Серед російських шпигунів також був студент і двоє менеджерів. Їх завданням було відслідковувати рух ешелонів Збройних сил України у східному напрямку.

Ще одним зрадником виявився ексспівробітник розформованої міліції, який «звітував» окупантам про наслідки атаки РФ на одну із гідроелектростанцій України.

За даними слідства, фігуранти потрапили у поле зору ФСБ як активні «коментатори» чатів прокремлівських телеграм-каналів.

Після дистанційного вербування зрадники комунікували зі своїм російським куратором через анонімні чат-боти у популярному месенджері.

Під час обшуків у затриманих вилучено мобільні телефони із доказами розвідувально-підривної діяльності на користь РФ.

Наразі слідчі Служби безпеки повідомили їм про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану).

Нагадаємо, на Чернігівщині затримали диверсантів, які палили релейні шафи залізниці.

title

СБУ нейтралізувала масштабну агентурну мережу ФСБ

Більше фото