Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа

Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа
пт, 20 вересня
+14
$   41.44
  46.24

1 трав. 2022 13:20

Останнє оновлення  
29 лип. 2024 13:53
ПодіїТоп новини
0

62

0

СБУ викрила диверсантів, які мали збити пасажирський літак. Відео

СБУ викрила диверсантів, які мали збити пасажирський літак. Відео


СБУ викрила диверсантів, які мали збити пасажирський літак. Відео

СБУ повідомила про знешкодження російської диверсійно-розвідувальної групи (ДРГ), яка готувала теракт - збиралася збити пасажирський літак.

Подробиці повідомила пресслужба відомства.

За даними пресслужби, СБУ провела багатоетапну спецоперацію і нейтралізувала глибоко законспіровану диверсійно-розвідувальну групу.

Агенти Генштабу збройних сил РФ готували теракт — планували збити пасажирський літак над територією Росії чи Білорусі.

  • В атаці на повітряне судно окупанти планували звинуватити Україну та її партнерів. Для провокації зловмисники хотіли обстріляти цивільний борт з переносного зенітно-ракетного комплексу (ПЗРК) “Stinger”.
  • Щоб викрасти і приховано вивезти за кордон іноземний ПЗРК, представники спецслужб РФ дали відповідне завдання своїй агентурній групі.

За інформацією СБУ, до складу ДРГ входили двоє людей із подвійним громадянством та завербований ними спільник. Їхню діяльність координував росіянин Олександр Тютерев. Він є кадровим співробітником головного управління Генштабу збройних сил РФ та має позивний “Морпех”, повідомили у пресслужбі СБУ.

За даними силовиків, раніше він брав участь в організації серії терактів в Одеській області. За це перебуває у розшуку.

  • За завданням російського координатора, агенти намагалися встановлювати зв’язки з представниками ЗСУ під виглядом патріотично налаштованих волонтерів. Зокрема, вони передали українським військовим достовірну інформацію щодо позицій і переміщення окупаційних підрозділів так званих “кадирівців”.
  • Надалі російська агентура планувала використати напрацьовані контакти для отримання ПЗРК та його передачі до РФ.

Під час спецоперації співробітники СБУ затримали всіх учасників диверсійно-розвідувальної групи окупантів.

Наразі тривають слідчо-оперативні дії. Серед іншого вдалося встановити, що “Морпех” брехав своєму керівництву про успіхи в Україні і давав підконтрольній йому ДРГ завдання щодо фальсифікації теракту в тилу України. Зокрема, вони готували постановочні фото- та відеоматеріали про нібито “напад на блокпост сил ТРО”.

title