Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа

Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа
сб, 27 липня
+26
$   41.1
  44.63

30 груд. 2023 12:47

Останнє оновлення  
30 груд. 2023 12:47
Події
0

143

0

СБУ оголосила про підозру алкогольному магнату Євгенію Черняку. Бізнесмен відреагував

СБУ оголосила про підозру алкогольному магнату Євгенію Черняку. Бізнесмен відреагував

Засновник і власник алкогольного холдингу "Global Spirits" Євген Черняк спростовує підозри українських правоохоронців


СБУ оголосила про підозру алкогольному магнату Євгенію Черняку. Бізнесмен відреагував

Служба безпеки зібрала доказову базу на власника одного з найбільших алкогольних холдингів України Євгенія Черняка, який підозрюється у фінансуванні збройної агресії РФ.

За даними слідства, незважаючи на повномасштабне вторгнення, його компанії продовжили вести бізнес із країною-агресором.

Встановлено, що протягом 2022 року лише у вигляді сплати податків і зборів підпорядковані йому підприємства перерахували до бюджету РФ близько 6 млрд у гривневому еквіваленті.

Задокументовано, що підприємства фігуранта, розташовані на території чотирьох країн Центральної Азії та Південного Кавказу, закуповували в Росії промислові обсяги спирту та іншу супутню продукцію.

Під час обшуків в офісних приміщеннях холдингу в Україні виявлено документи та інші речові докази незаконної діяльності на користь країни-агресора.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили про підозру Черняку та ще 6 топменеджерам його компаній за ч. 2 ст. 28, ст. 111-2 Кримінального кодексу України (пособництво державі-агресору, вчинене за попередньою змовою групою осіб).

Вирішується питання про накладення арешту на їх приватне і корпоративне майно для передачі в управління АРМА.

Засновник і власник алкогольного холдингу "Global Spirits" Євген Черняк спростовує підозри українських правоохоронців у тому, що його компанії працювали в Росії або закуповували там продукцію, тим самим фінансуючи війну. Він сподівається, що це помилка, а не спроба "рейдерської атаки".

По це Євген Черняк написав у своєму пості у Facebook.

"У РФ з 2014 року діють санкції проти "Глобал Спірітс", мати там будь-які активи компанія не могла. Ліцензію відкликано 24 лютого, ніхто на втрати не дивився, працювати з убивцями українців ніхто не буде. Це база.

Усі українські компанії перервали ліцензії за такою ж процедурою.

Компанія виграла суд на Кіпрі і заборонила судовим рішенням європейського суду в будь-якому вигляді використовувати торгові марки, додатково юридично закріпивши відкликання ліцензії.

У документах справи йдеться не про сплату податків у РФ, а про якісь підприємства в Середній Азії, Сакартвелло та Азербайджані.

Я не був і не є зараз власником або посадовою особою підприємств, ніколи не орендував їх, ніхто з менеджменту компанії не є посадовою особою або вигодонабувачем компаній і заводів, зазначених у справі, і, відповідно, не міг нічого купувати або продавати. Звинувачувати їх у цьому повний абсурд", - йдеться у публікації.