Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа

Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа
пн, 16 вересня
+22
$   41.36
  46.01

7 жовт. 2023 11:11

Останнє оновлення  
29 лип. 2024 14:01
Події
0

168

0

Російські військові відновили наступ під Куп’янськом

Російські військові відновили наступ під Куп’янськом

Аналітики припускають, що більшіть російських підрозділів залишаються небоєздатними.


Screenshot_9
Карта - DeepState

Російські війська 6 жовтня відновили наступ під Куп’янськом, але більшість російських підрозділів, які розгорнуті на цій ділянці фронту, ймовірно, залишаються небоєздатними.

Про це ідеться в огляді американського Інституту вивчення війни (ISW).

«Українські військові повідомили про зниження російської активності поблизу Куп’янська впродовж останніх тижнів, але речник Східного угруповання ЗСУ капітан Ілля Євлаш 6 жовтня заявив, що російські війська відновили бойові дії на напрямку Куп’янськ – Лиман. Російські провоєнні блогери стверджували, що російські війська розпочали наступ у районі Синьківки (8 км на північний схід від Куп’янська) і що російські війська ведуть інтенсивний обстріл траси N26 (Шевченкове – Куп’янськ). Один такий блогер охарактеризував поновлений російський наступ на Куп’янськ як «широкомасштабний», але згодом видалив допис», – ідеться в повідомленні.

ISW вказує, що раніше на цьому напрямку фахівці спостерігали присутність сильно зруйнованих елементів Західного військового округу, зокрема 1-ї гвардійської танкової армії та 6-ї загальновійськової армії, і ISW наразі не вважає, що угруповання, що складається з новоствореної 25-та загальновійськова армія з деградованими елементами інших підрозділів зможе вести значні наступальні операції в цьому районі.

Також у повідомленнях ISW йдеться, що Сили оборони України продовжили контрнаступальні операції під Бахмутом і просунулися вперед на заході Запорізької області 6 жовтня. Натомість російські війська нещодавно провели ротацію полку в районі на південь від Оріхова, продемонструвавши здатність утримувати оборону на цій критично важливій ділянці фронту.

5 жовт. 2023 18:40

Останнє оновлення  
29 лип. 2024 14:01
Події
0

162

0
За один день на Бахмутському напрямку ЗСУ знищили 6 російських танків. Відео

Сирський і опублікував відео успішних дій ЗСУ.


Screenshot_13

Українські захисники за один день знищили шість російських танків на Бахмутському напрямку.

Про це повідомив командувач Сухопутних військ Збройних сил України Олександр Сирський і опублікував відео успішних дій ЗСУ.

Він розповів, що на відео працювала група Асгард підрозділу «Очі» 120-го ОРБ у взаємодії з групою «Шарк» 28-ї ОМБр, групою «Клавдіча» 92-ї ОШБр, начальником служби радіоелектронної боротьби та кіберборотьби 28-ї ОМБр.

«Наші воїни відмінусували три танки Т-72, один Т-80, два Т-90. Також САУ 2с1 та одну БМП», — повідомив подробиці Сирський.

Screenshot_12

ЗСУ знищили шість російських танків