Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа

Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа
чт, 09 травня
+7
$   39.38
  42.32

12 листоп. 2023 09:10

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:58
Події
0

110

0

Росіяни вже не стоять в обороні під Бахмутом

Росіяни вже не стоять в обороні під Бахмутом

Загострення під Бахмутом почалось з минулого тижня.


Screenshot_12

На Бахмутському напрямку російські загарбники вже не стоять в обороні і почали атакувати з новою силою.

Про це в ефірі телемарафону сказав начальник служби зв’язків з громадськістю командування Сухопутних військ ЗСУ Володимир Фітьо.

«Активність на даному напрямку почалась з новою силою. Противник перейшов до активної оборони, тому намагається відбити втрачені раніше позиції. І, відповідно, на Бахмутському напрямку та південніше Бахмута ворог намагається тиснути на наші Сили оборони», – сказав представник ЗСУ.

Фітьо наголосив, що загострення під Бахмутом почалось з минулого тижня. До цього окупанти були в глухій обороні, а тепер намагаються «промацати» оборону ЗСУ, знайти слабкі місця і ведуть активну артилерійську роботу по українських позиціях.

11 листоп. 2023 09:47

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:58
Події
0

111

0
Аналітики розповіли, що росіяни увійшли до околиць села Степового поблизу Авдіївки

Російські сили також зайняли позиції на залізничній колії, дозволивши російським силам досягти тактичних успіхів біля Степового


Screenshot_2
Мапа - DeepState

Російські війська 10 листопада вели наступальні дії в районі Авдіївки, його результати не підтверджені, водночас, російські військові блогери стверджували, що російські війська увійшли до околиць Степового (3 км на північний захід від Авдіївки) і продовжують бої в цьому районі.

Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Пов’язаний із Кремлем військовий блогер додав, що російські сили також зайняли позиції на залізничній колії, дозволивши російським силам досягти тактичних успіхів біля Степового.  За його словами, російські війська намагаються створити котел навколо Авдіївки, і таким чином позбавити українські сили можливості утримувати позиції в тилових районах на авдіївському напрямку.

Українські сили здійснили обмежені наземні атаки на східному (лівому) березі Херсонської області 10 листопада. Російський військовий блогер стверджував, що українські сили атакували поблизу Пойми (10 км на південний схід від Херсона та 4 км від річки Дніпро), Піщанівки (13 км на південний схід від Херсона та 3 км від р. Дніпро), Підстепного (18 км на схід від м. Херсона та 4 км від р. Дніпро) та Кринок (30 км на північний схід від Херсонської області та 2 км від р. Дніпро).

Відомий російський військовий блогер стверджував, що українські сили частково закріпилися на південь від Кринок 9 листопада, але згодом відступили через російський обстріл.

Російські джерела стверджували, що прогалини в російській протиповітряній обороні дозволяють українським силам діяти ударно-тактичною авіацією на фронті біля Кринок.

Опубліковані 10 листопада геолокаційні кадри вказують на те, що російські війська просунулися на південь від Кринок.

10 листопада російські війська продовжували наступальні дії на лінії Куп’янськ-Сватове-Кремінна і нещодавно досягли незначного підтвердженого прогресу. Геолокаційні кадри, опубліковані 7 і 9 листопада, показують, що російські війська незначно просунулися на південний захід від Петропавлівки (7 км на схід від Куп’янська).

Окрім цього, 10 листопада українські війська продовжили наступальні дії на південному фланзі Бахмута та підтвердили незначне просування.