Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа

Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа
сб, 27 липня
+20
$   41.1
  44.63

19 січ. 2024 14:42

Останнє оновлення  
19 січ. 2024 14:43
Події
0

85

0

Росіяни поранили двох чоловіків під час обстрілу Херсонщини

Росіяни поранили двох чоловіків під час обстрілу Херсонщини

Росіяни обстріляли Білозерську громаду. 


Росіяни поранили двох чоловіків під час обстрілу Херсонщини
Фото - ілюстративне

19 січня росіяни знову обстріляли село Берегове Білозерської громади Херсонщини. Вогонь відкрили зранку. Є поранені.

Про це повідомляє прокуратура Херсонської області.

Поранення різного ступеню отримали двоє місцевих жителів 56-ти та 57-ми років. Обидва в моментобстрілуперебували на власних подвір’ях. Чоловікам надано кваліфіковану медичну допомогу.

За процесуального керівництва Олешківської окружної прокуратури розпочато досудове розслідування у кримінальному  провадженні за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України).

18 січ. 2024 14:08

Останнє оновлення  
18 січ. 2024 14:08
Події
0

113

0
Перед судом постануть російські військові, які на Житомирській трасі розстріляли родину з двома дітьми

Живою залишилася лише одна дитина.


Судитимуть шістьох російських військовослужбовців, які у березні 2022 року відкрили вогонь по двох цивільних автомобілях, які їхали по Житомирській трасі. Внаслідок обстрілу загинуло подружжя, їхніх двох дітей забрали. Згодом стало відомо, що старша донька загинула від поранення.

Про це повідомляє Офіс генерального прокурора.

Внаслідок обстрілу чоловік та жінка загинули одразу, старша дитина отримала вогнепальне поранення. Сестер окупанти забрали до своєї БМП, молодшу дівчинку згодом віддали чоловіку, який проживав поруч з місцем дислокації підрозділу. Старшу – вивезли за межі України.

Лише через 9 місяців стало відомо, що вона загинула від отриманого поранення. Це підтверджено висновком судової медичної експертизи. Її тіло вдалося повернути на Батьківщину та передати родичам для поховання.

Крім того, російські військовослужбовці того ж дня стріляли з вогнепальної зброї по ще одному автомобілю. В ньому перебували водій та четверо пасажирів. В даному випадку мирні мешканці не постраждали, ушкоджень зазнав лише транспортний засіб.

Ювенальні прокурори Київської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно командира взводу зс рф та п’яти його підлеглих за фактами порушення законів та звичаїв війни (ч. 2 ст. 28 ч. 1, 2 ст. 438 КК України).

Перед судом постануть російські військові, які на Житомирській трасі розстріляли родину з двома дітьмиПеред судом постануть російські військові, які на Житомирській трасі розстріляли родину з двома дітьми - фото 2Перед судом постануть російські військові, які на Житомирській трасі розстріляли родину з двома дітьми - фото 3Перед судом постануть російські військові, які на Житомирській трасі розстріляли родину з двома дітьми - фото 4