Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа

Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа
пн, 20 травня
+14
$   39.43
  42.75

18 лип. 2023 09:10

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:57
Події
0

121

0

Росіяни атакували портову інфраструктуру та підприємство на Півдні

Росіяни атакували портову інфраструктуру та підприємство на Півдні

На підльоті з Чорного моря на Одещині було знищено 21 дрон, ще 4 – над Миколаївською областю.


Screenshot_3

Південь України цієї ночі був атакований ракетами та дронами-камікадзе. Сили ППО знищили 6 «Калібрів» та 25 «Шахедів».

Про це повідомляє ОК «Південь».

Росіяни запустили кілька хвиль ударних дронів, щоб виявити та виснажити українську ППО: на підльоті з Чорного моря на Одещині було знищено 21 дрон, ще 4 – над Миколаївською областю.

«В Одесі, на жаль, уламками збитих ракет та вибуховою хвилею від збиття пошкоджено об'єкти портової інфраструктури, кілька приватних домоволодінь. У власному будинку поранення отримав чоловік похилого віку, його госпіталізовано. У Миколаєві сталося влучання в об'єкт промисловості, сталося займання. Пожежу оперативно загасили пожежники. Без постраждалих», – розповіли військові.

Подію прокоментував керівник Офісу президента Андрій Єрмак. Він зазначив, що така нічна атака пов’язана із спробами Росії знищити «зернову ініціативу».

«Нічна атака росіян на Одесу та Миколаїв з використанням ракет та шахідів - це ще один доказ того, що країна-терорист хоче поставити під загрозу життя 400 млн людей у різних країнах, які залежать від українського продовольчого експорту.

Дякую Повітряним силам за ефективну роботу.

Світ має розуміти, що мета РФ - це голод та вбивство людей. Їм потрібні хвилі біженців. Цим вони хочуть послабити Захід», - написав Єрмак у Телеграмі.