Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа

Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа
пн, 06 травня
+14
$   39.36
  42.4

18 лип. 2023 14:22

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:57
Світ
0

142

0

Росія пригрозила "ризиками" в разі дії "зернової угоди" без її участі

Росія пригрозила "ризиками" в разі дії "зернової угоди" без її участі

Росія "не може сказати, наскільки і які країни готові на себе ці ризики брати".


756431921927045

Кремль погрожує "ризиками" сторонам, які зважаться на продовження "зернової угоди" без участі Росії.

Про це заявив прессекретар президента РФ Дмитро Пєсков в коментарі російському агентству "Інтерфакс", пише "Європейська правда".

Коментуючи пропозицію України Туреччині продовжити "зернову угоду" без участі Москви, він зазначив, що "якщо буде щось оформлятися без Росії, то ці ризики повинні враховуватися".

"Тут, безумовно, питання, яке потребує коментаря з боку наших військових, адже йдеться про зону, яка безпосередньо наближена до району бойових дій, і без відповідних гарантій безпеки там виникають певні ризики", - зазначив Пєсков.

За його словами, в цьому питанні Росія "не може сказати, наскільки і які країни готові на себе ці ризики брати".

Коментуючи заяву держсекретаря США Ентоні Блінкена, який назвав безсовісним рішення РФ вийти з "зернової угоди", Пєсков зазначив, що "в цьому разі, напевно, безсовісною слід назвати позицію європейських держав – це не провина пана (генсека) Гутерріша та ООН".

"Ми високо цінуємо роль пана Гутерріша в укладенні цієї домовленості та високо цінуємо зусилля пана Гутерріша в спробі переконати європейські країни виконати ті зобов'язання, які вони на себе взяли. На жаль, цього не сталося. Слово "безсовісний" абсолютно застосовне для європейських країн".

17 лип. 2023 17:31

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:57
Політика
0

116

0
Зеленський прокоментував вихід Росії з «зернової угоди»: «Ми не боїмося»

"Навіть без РФ треба робити все, щоб ми могли використовувати цей чорноморський коридор", - каже президент


358055266_3383742091876143_6374860347421050173_n

Зеленський дав розпорядження Міністерству закордонних справ підготувати офіційні сигнали до Організації Об’єднаних Націй і Туреччини.

Президент України Володимир Зеленський прокоментував заяви РФ, щодо її виходу із "зернової угоди".

Як повідомив його прес-секретар Сергій Никифоров, цей коментар був даний під час сьогоднішнього інтерв’ю президента африканським журналістам. 

"У нас були дві угоди: Україна, Туреччина, ООН; інша угода – Росія, Туреччина, ООН. Тому, коли Росія каже, що вона зупиняє, – вона зриває свої домовленості з Генсеком ООН Гуттерішем і з Президентом Ердоганом. Не з нами. У нас не було ніяких з ними домовленостей", - сказав він.

Зеленський дав розпорядження Міністерству закордонних справ після офіційного сигналу Російської Федерації підготувати наші офіційні сигнали до Організації Об’єднаних Націй і до Туреччини для того, щоб вони мені відповіли як Президенту України, що вони готові продовжувати українську ініціативу.

"Навіть без РФ треба робити все, щоб ми могли використовувати цей чорноморський коридор. Ми не боїмося. До нас звернулися компанії, які є власниками кораблів. Вони сказали, що вони готові, якщо Україна відпустить, а Туреччина буде пропускати, – то всі готові продовжувати постачання зерна", - додав президент.