Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа

Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа
пн, 16 вересня
+22
$   41.36
  46.01

9 черв. 2024 15:42

Останнє оновлення  
29 лип. 2024 14:01
Події
0

201

0

РФ залучила африканських студентів до наступу на Харківщині, – ЗМІ

РФ залучила африканських студентів до наступу на Харківщині, – ЗМІ

Деяких затримають і змушують обирати: депортація або військова служба.


Росія змушує мігрантів та іноземних студентів воювати проти України. Їх залучають як додаткову силу для наступу на Харківщині.

Про це пише Bloomberg з посиланням на європейських чиновників, знайомих із ситуацією.

За словами журналістів, РФ погрожує не продовжувати візи африканським студентам і молодим робітникам, якщо вони не погодяться приєднатися до армії. А деяких африканців затримують і змушують вибирати між депортацією і військовою службою.

Відомо, що Росія почала примусово відправляти мігрантів і студентів на війну ще на початку повномасштабного вторгнення. Як зазначає видання, ці війська зазнають особливо високих втрат, адже їх усе частіше залучають до наступальних дій для прикриття більш підготовлених підрозділів, додав один з європейських чиновників.

Серед полонених російської армії зросла кількість іноземних бійців. За словами української сторони, особливо часто серед полонених зустрічаються африканці та непальці.

За даними української розвідки, Росія проводить глобальну кампанію з вербування іноземних найманців у щонайменше 21 країні, включно з кількома країнами Африки. Їм нібито пропонують вигідні бонуси та високі зарплати при підписанні контракту.

Нагадаємо, українські морські піхотинці взяли в полон групу російських штурмовиків під час своєї контратаки у Вовчанську на Харківщині.