Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа

Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа
пн, 16 вересня
+22
$   41.36
  46.01

29 серп. 2024 11:49

Останнє оновлення  
29 серп. 2024 11:49
Суспільство
0

477

0

«Резерв+» стане онлайн-ТЦК з функцією мобілізації за кілька кліків

«Резерв+» стане онлайн-ТЦК з функцією мобілізації за кілька кліків

Незабаром застосунок стане не просто інструментом для оновлення військових даних, а повноцінним онлайн-центром комплектування, де можна буде мобілізуватися всього за кілька кліків.


Застосунок «Резерв+» планують перетворити на онлайн-центр комплектування та соціальної підтримки (ТЦК) і додати можливість онлайн-рекрутингу для мобілізації в «два кліки».

Про це розповіла заступниця міністра оборони з питань цифровізації Катерина Черногоренко в інтерв'ю Forbes Ukraine.

Черногоренко повідомила, що через «Резерв+» вже оновили свої дані 3,2 мільйона людей. Наразі планується масштабна трансформація «Резерв+» у повноцінний онлайн-ТЦК.

Також відділ цифровізації впроваджує функцію онлайн-рекрутингу, яка дозволить підписати контракт або мобілізуватися за кілька кліків.

Крім того, розробляються три типи відстрочок: для багатодітних сімей, осіб з інвалідністю та студентів денної форми навчання.

Черногоренко уточнила, що деякі користувачі помилково вважають «Резерв+» захистом від необхідності особистого оновлення даних у ТЦК. Вона пояснила, що для повної інтеграції онлайн-послуг, як-от постановка на військовий облік, потрібен час – близько пів року, щоб налаштувати роботу бекенд-системи у ТЦК.

Також вона додала, що щоденно додатком користуються 100 тисяч людей і прогнозує стабільне збільшення кількості користувачів на кілька мільйонів.

Нагадаємо, військовозобов’язані зможуть перевірити чинність повістки від ТЦК через застосунок Резерв+. Відповідні зміни до Порядку проведення призову громадян на військову службу під час мобілізації, 16 серпня погодили на засіданні Кабміну.