Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа

Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа
пн, 16 вересня
+22
$   41.36
  46.01

3 черв. 2022 08:31

Останнє оновлення  
29 лип. 2024 13:53
Події
0

74

0

Рашисти безперестанку обстрілюють Луганщину:одна людина загинула, Лисичанськ на 60% зруйновано

Рашисти безперестанку обстрілюють Луганщину:одна людина загинула, Лисичанськ на 60% зруйновано


Рашисти безперестанку обстрілюють Луганщину:одна людина загинула, Лисичанськ на 60% зруйновано

По Мирній Долині росіяни нанесли авіаудар, а по Лисичанську били артилерією – загинула жінка.

Про це повідомляє голова Луганської ОВА Сергій Гайдай та голова ВЦА Лисичанська Олександр Заїка в ефірі телемарафону, передає Радіо Свобода.

За словами голови ОВА, окупанти не мають значних досягнень на фронті, тому звітують про удари по цивільній інфраструктурі: будинках і підприємствах.

"Лише в Сєвєродонецьку, де точаться бої в центрі міста, пошкоджено дев’ять будинків. У Лисичанську - два, а також інфраструктура та транспорт пожежної частини. Зокрема, чотири автомобілі, на яких б могли виїжджати на пожежі і рятувати життя. 16 будинків зруйновано в Гірському, шість - в Золотому, ще три - в Тошківці. Вчора зранку в Лисичанську артилерійським снарядом ворога вбило жінку", - наголосив він.

Росіяни відкривають вогонь по цивільних об'єктах і українських військових у районах Сєвєродонецька, Борівського, Устинівки і Лисичанська. Також їхня штурмова авіація вдарила біля Мирної Долини.

"За минулу добу відбито п’ять атак окупантів, знищено п’ять танків, три артилерійських системи, дві бойові броньовані машини. Підрозділи протиповітряної оборони було збили три БПлА типу "Орлан-10"", - додав очільник ОВА.

Крім того, в районі Метьолкіного та Білогорівки противник намагався вести штурмові дії, зазнав втрат, відійшов на попередні позиції

Голова ВЦА Лисичанська Олександр Заїка каже, що обстріли з кожним днем стають все більш потужними. Окупанти без перерви гатять по всьому місту. В Лисичанську на 60% зруйнована вся інфраструктура та житлова забудова. З підвозом води допомагають ДСНС, харчі також є. В місті немає світла, газу, електроенергії, телефонного зв’язку та інтернету. Про ситуацію в Україні люди дізнаються від співробітників поліції та волонтерів.

Він додав, що траса Бахмут – Лисичанськ перебуває під контролем українських Збройних сил, але її постійно обстрілюють війска РФ.

«Там гатять без перерви, проїхати дуже важко, але є альтернативні дороги, якими можна пересуватися більш-менш безпечно», – сказав Заїка.

Попри постійні обстріли, в місто щоденно надходить гуманітарна допомога, цьому сприяють рятувальники та поліцейські, додав він.

«В місті залишається близько 20 тисяч мирних мешканців, раніше було приблизно 97 тисяч населення. Наразі евакуація з міста призупинена», – зазначив посадовець.

Нагадаємо, 30 травня в Лисичанську під обстріл армії РФ потрапив броньований евакуаційний транспорт, який їхав забирати цивільних з області, загинув журналіст із Франції Фредерік Леклерк-Імхофф.