Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа

Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа
чт, 02 травня
+24
$   39.53
  42.31

21 груд. 2023 13:37

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:58
Здоров'я
0

3127

1

Рада ухвалила закон про медичний канабіс

Рада ухвалила закон про медичний канабіс

«За» проголосували 248 депутатів.


21 грудня, Верховна Рада ухвалила законопроєкт про медичний канабіс у другому читанні.

Про це пише нардеп Ярослав Железняк.

За відповідний законопроєкт № 7457 проголосували 248 народних депутатів.

Законопроєкт регулює обіг канабісу лише в медичній, промисловій та науковій діяльності. Документ спрощує медичне використання ліків на основі канабісу й доручає уряду розширити перелік ліків.

А от розповсюдження марихуани для рекреаційного споживання продовжить вважатися злочином і буде розслідуватися поліцією відповідно до законодавства.

Також законопроєктом передбачено, що:

  • Виробництво ліків жорстко контролюватиметься на всіх етапах; вирощувати зможуть лише юрособи, які отримають відповідну ліцензію та GMP-сертифікат, під цілодобовим відеонаглядом із доступом для Нацполіції; кожен кущ буде мати індивідуальне кодування, щоб відслідковувати рух рослин до пацієнта.
  • Препарати на основі медканабісу можна буде отримати тільки за електронним рецептом. Цей рецепт лікар виписуватиме пацієнту відповідно до його стану, як це зараз відбувається з морфіном.

Закон вводиться в дію через півроку після його опублікування. Тому це десь друге півріччя 2024-го року.

Рада ухвалила закон про медичний канабіс

13 лип. 2023 15:30

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:57
Здоров'я
0

136

0
Нардепи підтримали законопроєкт про медичний канабіс у першому читанні

Поранені бійці зможуть використовувати медичний канабіс за призначенням лікаря як знеболювальне при великих фізичних і фантомних болях в області поранення.


original

Верховна Рада підтримала законопроєкт № 7457 про легалізацію медичного канабісу в першому читанні. За — 268 голосів.

Законопроєкт пропонує використовувати канабіс, смолу канабісу, екстракти і настоянки канабісу в медичних, промислових цілях, для наукової та науково-технічної діяльності. Також законопроєкт пропонує встановити чіткі правила вироблення та обігу канабісу в медичних цілях, як це вже зробили Франція, Німеччина, Австрія, Чехія, Данія, Велика Британія, Словаччина та інші країни.

Голова комітету Ради з питань охорони здоровʼя Михайло Радуцький зазначив, що документ передбачає жорсткий контроль з боку Національної поліції над вирощуванням, виробництвом і продажем ліків на основі канабісу.

Лікування препаратами на основі медичного канабісу потребують щонайменше два мільйони українців. Їх використовують при лікуванні хронічного болю, епілепсії, анорексії, посттравматичного синдрому, захворювань імунної системи, артриту та ревматизму, астми, хвороб Альцгеймера і Паркінсона та багатьох інших важких захворювань. В Україні, зокрема, такого лікування потребують пораненні та військові з ПТСР.

Поранені бійці зможуть використовувати медичний канабіс за призначенням лікаря як знеболювальне при великих фізичних і фантомних болях в області поранення. Також препарати на основі медичного канабісу пом’якшують неприємні, травмувальні спогади з фронту, що знижує інтенсивність проявів ПТСР.