Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа

Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа
пн, 16 вересня
+21
$   41.36
  46.01

19 черв. 2024 11:31

Останнє оновлення  
29 лип. 2024 14:01
Політика
0

304

0

Путін прибув до Північної Кореї: аналітики розкрили наслідки цього візиту

Путін прибув до Північної Кореї: аналітики розкрили наслідки цього візиту

Президент РФ розраховує на додаткову підтримку від КНДР.


Візит російського диктатора Путіна до Північної Кореї демонструє його підтримку режиму Кім Чен Ина. Це сприяє зміцненню легітимності лідера як всередині країни, так і на міжнародній арені.

Про це пише Інститут вивчення війни.

Володимир Путін розраховує на отримання додаткової допомоги від КНДР в майбутньому. Варто зазначити, що іноземні глави держав рідко відвідують Північну Корею, а востаннє туди здійснював візит Путін у 2000 році.

Напередодні візиту до КНДР 18 червня, Путін опублікував статтю у північнокорейській державній газеті Rodong Sinmun, у якій він нахвалював російсько-північнокорейське співробітництво. Ймовірно, це має на меті представити майбутню підтримку КНДР Росії як частину спільної боротьби проти Заходу.

У статті Путін наголосив на історичній підтримці Радянського Союзу щодо Північної Кореї під час та після Корейської війни. За словами російського диктатора, СРСР був першою країною, яка встановила дипломатичні відносини з КНДР. Він також подякував Північній Кореї за її підтримку Росії під час війни в Україні.

Аналітики також підкреслюють, що Путін використовує відомі пропагандистські наративи про історичну боротьбу Північної Кореї проти США і Заходу. У такий спосіб він хоче виправдати свої майбутні запити на підтримку з боку КНДР у військових зусиллях Росії в Україні.

Вони можуть включати поставки зброї або надання робочої сили. Наприклад, у 2022 році КНДР розглядала можливість відправки своїх робітників до окупованої Росією України для допомоги у відновленні.

У відповідь на візит Путіна західні чиновники висловили занепокоєння щодо посилення співпраці між авторитарними режимами. Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг наголосив на важливості співпраці НАТО з партнерами в Індо-Тихоокеанському регіоні. Ще він засудив підтримку військових зусиль Росії з боку КНР і КНДР.

Речник із національної безпеки США Джон Кірбі заявив, що США стурбовані поглибленням російсько-північнокорейських відносин. Оскільки вони мають наслідки як для України, так і для безпеки Корейського півострова. США продовжують уважно стежити за розвитком цих відносин.

Нагадаємо, російський диктатор Володимир Путін намагається підготувати ймовірних наступників свого режиму з числа своїх дітей і родичів, а також дітей інших високопосадовців.