Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа

Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа
сб, 27 липня
+20
$   41.1
  44.63

5 черв. 2023 13:36

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:57
Події
0

185

0

Пригожин каже, що ЗСУ зайняли частину Берхівки під Бахмутом, де вигідні позиції

Пригожин каже, що ЗСУ зайняли частину Берхівки під Бахмутом, де вигідні позиції

Пригожин також заявив про втечу звідти російськи військ.


zsu

Власник ПВК "Вагнер" Євген Пригожин заявив, що російські війська тікають з району села Берхівка в Бахмутському районі та закликав особисто прибути на фронт очільника Генштабу РФ Валерія Герасимова та міністра оборони Сергія Шойгу.

Відповідна заява з’явилася в Телеграм-каналі Пригожина 5 червня.

Так, власник ПВК "Вагнер" в істериці заявив про начебто звільнення українськими військами частини села Берхівка в Бахмутському районі. Він також заявив про втечу звідти російськи військ.

"Коли ГШ і Шойгу перегруповувалися і ставали вздовж Берхівського водосховища, вони казали, що це для того, щоб захистити населений пункт Берхівка, тому що дуже вигідні позиції. Зараз частина населеного пункту Берхівка вже втрачена", – сказав Пригожин.

"Драпають" війська по-тихеньку. Сором! Шойгу, Герасимов, закликаю вас: приїжджайте на фронт! Підніміть з пістолетами армію, щоб уперед йшли! Давайте, ви зможете! А якщо не зможете, помрете героями", – закликав власник "Вагнера".

 

5 черв. 2023 09:35

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:57
Події
0

132

0
Росіяни підготували старі фото і відео, щоб брехати про український контрнаступ

Для цього заготовлені старі відео та фото, які показують підбиту техніку, загиблих та полонених


Screenshot_3

Російські окупаційні війська активізовують свої інформаційно-психологічні операції. На російських телеграм-каналах та соцмережах планується посилення навали поширень недостовірної інформації про бойові дії ЗС України. Росіяни планують, зокрема, брехати про контрнаступ.

Про це повідомляє Центр стратегічних комунікацій ЗСУ.

«З метою деморалізації українців і введення в оману спільноти (в тому числі власного населення) російські пропагандисти будуть розповсюджувати недостовірну інформацію про контрнаступ, його напрямки та втрати українського війська. Навіть якщо контрнаступу і немає. Для цього заготовлені старі відео та фото, які показують підбиту техніку, загиблих та полонених. А також інші фейкові матеріали», - зазначають у Центрі.

Там також нагадують, що достовірну інформацію можна отримати тільки в оперативних зведеннях Генерального штабу, структур стратегічних комунікацій та від визначених офіційних спікерів Сил оборони та ЗС України.