Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа

Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа
пн, 16 вересня
+21
$   41.36
  46.01

23 лют. 2024 10:44

Останнє оновлення  
29 лип. 2024 14:01
Світ
0

765

0

Придністров’я може попросити Путіна приєднати його до РФ

Придністров’я може попросити Путіна приєднати його до РФ

У Кишеневі кажуть, що немає підстав для хвлювання. 


28 лютого на території невизнаного Придністров’я самопроголошена влада проведе з’їзд депутатів. На ньому планують проголосувати за звернення до президента Росії Володимира Путіна. Текст документа наразі невідомий, однак, ймовірно, що в ньому йтиметься про бажання приєднатися до території Російської Федерації.

Про це пише Moldova Liberă.

«Проводити ще один референдум немає сенсу, а от підтвердити попереднє рішення — доречно… Придністров’я ще у 2006 році  визначило вектор (обʼєднання) з росією, з Євразійським Союзом. Зʼїзд депутатів усіх рівнів, найімовірніше, підтвердить наші наміри», — пояснив депутат «парламенту» Придністровʼя Вадим Кравчук.

Геннадій Чоба, що представляє придністровську опозицію, звертає увагу на збіг: зібрання депутатів відбуватиметься переддень звернення Володимира Путіна до парламентарів РФ.

Ймовірно, на з’їзді «озвучать від імені громадян, що проживають на лівому березі Дністра, прохання прийняти Придністровʼя до складу РФ, а 29 лютого Путін оголосить про це у своєму зверненні. І Федеральні збори у прискореному порядку ухвалять рішення задовольнити це прохання».

Бюро реінтеграції Молдови зазначило, що стежить за ситуацією на території невизнаного Придністровʼя. Також співпрацюють із Місією ОБСЄ та іншими міжнародними партнерами. Опрацьовують інформацію щодо можливого приєднання до Росії. Разом з тим, влада Кишенева заявляє, що «немає підстав вважати, що ситуація в регіоні може погіршитися».

«Ми переконані, що Тирасполь усвідомлює наслідки, які він бере на себе в разі нерозумних кроків», — підсумовують у відомстві.