Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа

Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа
пн, 16 вересня
+22
$   41.36
  46.01

20 лют. 2022 10:50

Останнє оновлення  
29 лип. 2024 13:53
Події
0

90

0

Провокації з боку РФ, позиції ЗСУ продовжують обстрілювати

Провокації з боку РФ, позиції ЗСУ продовжують обстрілювати


Провокації з боку РФ, позиції ЗСУ продовжують обстрілювати

За минулу добу, 19 лютого, бойовики на Донбасі 136 разів обстрілювали українські позиції. Через обстріли Україна ухвалила рішення закрити КПВВ «Щастя» зі свого боку через постійні обстріли. У пресцентрі ООС наголошують, що обстріл пункту пропуску є порушенням міжнародного гуманітарного права.

Бойовики обстрілювали позиції ЗСУ переважно з артилерії калібру 152 мм та 122 мм, а також з мінометів, гранатометів, кулеметів і стрілецької зброї. Через обстріли двоє українських військових загинули, четверо отримали поранення, а ще один – бойове травмування.

Також на тимчасово окупованих територіях Донецької і Луганської областей російські кадрові військові та спецслужби готують теракти, жертвами яких мають стати мирні жителі. Таким чином Росія хоче звинуватити Україну в наступі та ввести свої регулярні війська під виглядом «миротворців».

Про це на сторінці у Фейсбук повідомив  головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний.

«Дезінформуючи суспільство про затримання нібито українських ДРГ, противник розкриває власні плани, серед яких — мінування мостів та шляхів, якими окупаційна адміністрація вивозить мирних жителів на територію РФ, мінування автомобілей, житлових будинків та громадських об’єктів», — розповів головнокомандувач.

За його словами, під особливою небезпекою перебувають автобуси та потяги з дітьми-сиротами та літніми людьми, яких вивозять за відомими та запланованими ними графіками й маршрутами.

«Вкотре наголошуємо, що Україна не планує жодних наступальних дій на Донбасі. За останні дні загострення з боку противника не було жодної жертви ні серед мирного населення, ні серед військових найманців», — наголосив Залужний.

Генерал додав, що «оприлюднюючи злочинні наміри агресора, ми намагаємося зламати ці сценарії. Адже наше головне завдання — зберегти життя співгромадян по обидва боки лінії зіткнення».

Як відомо, ватажок непідконтрольних українській владі регіонів Луганської області Леонід Пасічник оголосив про евакуацію населення на територію Росії.