Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа

Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа
пт, 20 вересня
+13
$   41.44
  46.24

4 лип. 2024 11:53

Останнє оновлення  
29 лип. 2024 14:01
Суспільство
0

254

0

Пробув півтора року в полоні: українського морпіха евакуювали з окупованої території

Пробув півтора року в полоні: українського морпіха евакуювали з окупованої території

За півтора року полону він неодноразово ставав жертвою та свідком тортур і знущань над українськими полоненими.


Загін спеціальної розвідки Військо-морських сил України «Янголи» провів спецоперацію та врятував із полону українського морського піхотинця.

Про це повідомили в пресслужбі українських ВМС.

Відомо, що 29-річний морпіх Олександр потрапив до полону росіян під час виконання завдань. За півтора року ув’язнення він бачив тортури та знущання з українських полонених, а також сам ставав їхньою жертвою.

У ВМС кажуть, що тільки-но Олександр потрапив у полон, військові загону «Янголи» шукали способи, щоб його визволити. Для цього розробили багатоетапну операцію, у результаті якої Олександра успішно евакуювали з тимчасово окупованої території. З міркувань безпеки деталі операції не розкривають.

Звільнений військовий зустрівся зі своєю мамою Ольгою, вчителькою української мови, в кабінеті командувача Військово-морських сил, віцеадмірала Олексія Неїжпапи, який особисто контролював проведення операції на всіх її етапах.



«До останнього моменту я не могла повірити, що це все можливо. Рік тому, на День морської піхоти, «Янголи» приїхали та пообіцяли його повернути. Минув рік – і Саша тепер вдома. Я досі не можу в це повірити. Дуже дякую хлопцям за те, що повернули мого сина», – сказала мати Олександра.

Морпіх став 69-ю людиною, яку «Янголи» успішно евакуювали на підконтрольну Україні територію.

Раніше ми писали, що Міжнародний кримінальний суд спільно з українськими слідчими розслідують катування та жорстоке поводження щодо українських військовополонених у російських в’язницях.