Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа

Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа
пн, 16 вересня
+22
$   41.36
  46.01

25 лип. 2023 14:19

Останнє оновлення  
29 лип. 2024 14:00
Культура
0

135

0

Поштова марка «Русскій воєнний корабль, іді …!» здобула "філателістичний Оскар"

Поштова марка "Русскій воєнний корабль, іді …!" здобула "філателістичний Оскар"

Нагороду для "Укрпошти" отримав генконсул Україні в Мілані Андрій Картиш


image_search_1677065555739

Поштова марка "Русскій воєнний корабль, іді…!" отримала найвищу нагороду міжнародної філателістичної мистецької премії "Азіаго" в Італії – гран-прі або ж "філателістичний Оскар".

Про це повідомила "Укрпошта".

За "філателістичний Оскар 2023" за найкращу марку змагалися 35 країн, однак здобула його "Укрпошта". У компанії зазначили, що гран-прі премії "Азіаго" марка з російським кораблем отримала за унікальну і безпрецедентну реакцію на російську агресію та особливу ідею втілення.

"Замість традиційного звернення до зброї, сцен боротьби, використання символіки та образів, пов’язаних з війною, на поштовій марці "Русскій воєнний корабль, іді…!" зображено зрозумілий кожному жест, яким український військовий апелює до ворога на пропозицію здатися", – йдеться в заяві відомства.

Там додали, шо нагороду для "Укрпошти" отримав генконсул Україні в Мілані Андрій Картиш на урочистій церемонії 23 липня на муніципальній площі Азіаго.

Премія "Азіаго" 2023 року відзначила своє 53-річчя. У складі міжнародного журі – видавці філателістичної літератури, художники, філателісти, парламентарії, урядовці.