Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа

Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа
нд, 19 травня
+13
$   39.43
  42.75

14 січ. 2024 09:16

Останнє оновлення  
14 січ. 2024 10:44
Події
0

674

0

Помер син українського співака, який впав у кому після анастезії для видалення зубів

Помер син українського співака, який впав у кому після анастезії для видалення зубів

Велес 30 діб пробув у комі.


Помер син українського співака, який впав у кому після анастезії для видання зубів
Фото - зі сторінки Віктора Пашника у ФБ

У Львові в лікарні помер 5-річний син українського співака та бандуриста Віктора Пашника – Велес. Хлопчик понад місяць перебував у глибокій комі після видалення молочних зубів під загальним знеболенням.

Про це повідомив його батько у фейсбуці.

Він опублікував у мережі спільний допис з дружиною Маріанною Вахняк: «Лети наш хлопчику, лети… Усім нам із небес світи… Спочивай із миром, коханий наш Лесюньо!»

Віктор Пашник розповів, що його син Велес пережив клінічну смерть під час загального наркозу. Згодом у дитини констатували смерть мозку.

Подружжя звинувачує в цьому стоматологічну клініку. 17 грудня батьки звернулися до поліції Залізничного району Львова із відповідною заявою.

Слідчі розпочали кримінальне провадження за частиною 2 статті 140 Кримінального кодексу України – "Неналежне виконання професійних обов'язків медичним або фармацевтичним працівником".

Помер син українського співака, який впав у кому після анастезії для видання зубівПомер син українського співака, який впав у кому після анастезії для видання зубів - фото 2

15 листоп. 2023 10:58

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:58
Події
0

348

0
У Тернополі помер хлопчик, якому зробили наркоз для лікування зубів

У поліції вказують, що причина смерті стане відома після проведення розтину


Screenshot_4

У Тернополі хлопчику віком один рік і десять місяців стало зле під час лікування зубів. Невдовзі після цього він помер.

Про це повідомили в обласному управлінні Національної поліції.

Хлопчика до державної клініки привезла мама, аби прибрати карієс зубів. Оскільки дитина маленька, медики сказали, що такі процедури проводять лише під наркозом. Для цього вони дали направлення для здачі аналізів.

Через півтори години після початку операції в дитини почав падати тиск. Його відвезли в реанімаційне відділення. Хлопчика не змогли вивести з наркозу, а вже ввечері лікарі констатували смерть дитини.

У поліції вказують, що причина смерті стане відома після проведення розтину. Наразі слідчі внесли інформацію про цей випадок до ЄРДР та зареєстрували його, відповідно до частини 2 статті 140 (неналежне виконання професійних обов'язків медичним працівником) Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає обмеження волі на строк до 5 років або позбавлення волі на строк до 3 років, із позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років. Триває слідство.