Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа

Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа
нд, 08 вересня
+13
$   41.02
  45.56

11 груд. 2023 14:53

Останнє оновлення  
29 лип. 2024 14:01
Суспільство
0

200

0

Польський кордон почали розблоковувати

Польський кордон почали розблоковувати

Рух вантажівок відновлено.


photo_2023-12-11_14-49-15

11 грудня, о 14-й годині польські перевізники завершили акцію протесту перед пунктом пропуску «Дорогуськ – Ягодин».

За інформацією ДПС, оформлення та пропуск через кордон вантажних транспортних засобів в обох напрямках здійснюється у звичайному режимі.

Водіїв просять врахувати цю інформацію під час планування міжнародних перевезень.

Блокування найбільшого вантажного пункту пропуску тривало більше місяця.

Польський кордон почали розблоковувати

23 листоп. 2023 11:59

Останнє оновлення  
29 лип. 2024 14:01
Економіка
0

140

0
Поляки заблокували ще один пункт пропуску на кордоні з Україною

Блокування руху може тривати з 23 по 26 листопада


Screenshot_10
Фото ілюстративне

Польські перевізники почали блокувати ще один пункт пропуску.

Про це повідомляє Держприкордонслужба України.

«На території Польщі на дорозі перед пунктом пропуску «Медика» (Республіка Польща), суміжному з українським пунктом пропуску «Шегині» розпочалось блокування руху вантажних транспортних засобів. У зв’язку з цим ускладнення руху можливе як на виїзд з Польщі, так і на в’їзд», - зазначають прикордонники.

Блокування руху може тривати з 23 по 26 листопада. Водночас перешкоджання руху автобусам та легкового транспорту не передбачається.

23 листоп. 2023 15:22

Останнє оновлення  
29 лип. 2024 14:01
Події
0

185

0
У Польщі на кордоні помер ще один український водій

У померлого водія машина на харківських номерах.


Screenshot_3

У Польщі на стоянці неподалік пункту пропуску "Корчова-Краківець", де відбувається страйк польських перевізників, помер ще один український водій.

Про це в ефірі Суспільне. Спротив заявив віцепрезидент Асоціації міжнародних автоперевізників Володимир Балін.

"Сьогодні вранці отримали інформацію, що сьогодні вночі помер водій у Корчові на стоянці. Це, на жаль, вже другий летальний випадок з початку блокади. Я розумію, що скоріше за все причини там фізіологія, але так чи інакше, стрес, який вони отримують через цей страйк, через те, що вимушені жити в кабінах і незрозуміло коли вони зможуть попасти в Україну, додає негативу і спричинює певні ситуації. Там уже будуть розбиратися медики і правоохоронні органи, але факт є", — сказав він.

За словами Баліна, у померлого водія машина на харківських номерах. Він також зазначив, що знає ім'я водія, але не назвав його.

24 листоп. 2023 09:18

Останнє оновлення  
29 лип. 2024 14:01
Суспільство
0

122

0
Україна готується евакуювати водіїв вантажівок із польського кордону

Україна намагалася організувати харчування, чергування швидких, пожежних машин у заблокованих пунктах пропуску


405477926_7306234586076954_6709160005967204716_n

Україна розпочала збір даних для евакуації водіїв з польсько-українського кордону, які там знаходяться близько трьох тижнів через блокування пунктів пропуску польськими перевізниками.

Про це повідомив заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України Сергій Деркач.

«У нас вже вичерпався час на погодження компромісів. Зараз наші водії при мінусовій температурі потерпають від дій кількох людей, які заблокували кордон за згоди місцевої влади», — підкреслює Деркач.

Він зазначає, що Україна намагалася організувати харчування, чергування швидких, пожежних машин у заблокованих пунктах пропуску, проте марно.

Тому водії зможуть виїхати з кордону, для цього їм необхідно заповнити онлайн-форму.

Також Деркач повідомив, що Україна направила листа до Європейського союзу щодо створення моніторингової групи на кордоні. Таким чином ЄС зможе фіксувати ситуацію на пунктах пропуску, а саме — чи пропускають небезпечні вантажі й гуманітарну допомогу та в яких умовах перебувають водії.

Україна очікує відповідь на лист, додав заступник міністра.

1 груд. 2023 15:59

Останнє оновлення  
29 лип. 2024 14:01
Події
0

119

0
Українські далекобійники оголосили голодування через блокування поляками кордону

У ніч на 1 грудня пункт пропуску не перетнула жодна вантажівка


Screenshot_14

Українські далекобійники відреагували на ситуацію, яка склалась на українсько-польському кордоні. Вони оголосили про початок голодування, передає ТСН з місця події.

Українські водії наголосили, що серед вантажів є продукти, які швидко псуються. Вони просять польських прикордонників пропускати більшу кількість вантажівок через кордон. Мовиться про 14 транспортних засобів в годину.

Українці намагались вийти на переговори з польськими страйкарями, але їх не пропустила поліція. До українських далекобійників має приїхати консул з Любліна, щоб офіційно висунути позицію української сторони.

Повідомляють, що причиною протесту стало те, що польські прикордонники в ніч проти 1 грудні не пропустили жодної вантажівки через пункт пропуску "Краковець-Корчевая".

Раніше польська сторона обіцяла пропускати до 7 машин за дві години. Однак, за словами очевидців, насправді пропускають значно менше.



1 груд. 2023 16:24

Останнє оновлення  
29 лип. 2024 14:01
Економіка
0

116

0
Україна та Польща домовилися про часткове розблокування кордону — Мінінфраструктури

Україна та Польща погодили деякі заходи для розблокування кордону


Screenshot_15

Українська та польська сторони сьогодні погодили деякі заходи для розблокування кордону, де відбувається страйк перевізників.

Про це 1 грудня повідомила пресслужба Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України.

Повідомляється, що у Варшаві відбулася зустріч заступника міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України Сергія Деркача та держсекретаря міністерства інфраструктури Польщі Рафала Вебера під головуванням Ядвіги Емілевич, урядової уповноваженої з питань польсько-української співпраці у галузі розвитку та за участю Міністерства фінансів та Міністерств Польща.

Під час зустрічі сторони погодили низку заходів, зокрема:

  • відкриття пункту пропуску «Угринів–Долгобичув» для проїзду порожніх вантажівок для збільшення пропускної спроможності кордону та зменшення навантаження на інші пункти пропуску;
  • створення у системі «єЧерга» окремих пасів для порожніх транспортних засобів на пунктах пропуску «Ягодин – Дорогуськ» та «Краківець – Корчова». Саме на цих пунктах пропуску є фізичні смуги для порожнього транспорту безпосередньо у пункті пропуску як на українській, так і польській стороні;
  • запуск пілотного проєкту з реєстрацією в «єЧерзі» безпосередньо перед перетином кордону на пункті пропуску «Нижанковичі – Мальховіце» терміном в один місяць.

Як зазначається, сьогодні питання про відміну чи зміни в «транспортному безвізі» не обговорювалося.

«Польські протестувальники наполягають на функціонуванні Угринів – Долгобичув та Нижанковичі–Мальховіце лише для транспорту на реєстрації ЄС. Позиція є неприйнятною для України та ЄС, оскільки це є дискримінацією щодо інших країн», – заявили в Мінінфраструктури.



4 груд. 2023 11:04

Останнє оновлення  
29 лип. 2024 14:01
Економіка
0

125

0
На українсько-польському кордоні запрацював пункт пропуску для порожніх вантажівок

Заїзд вантажівок у пункт пропуску здійснюється в порядку загальної черги


photo1701673506 (3)

У пункті пропуску «Угринів-Долгобичув» на кордоні Польщі та України сьогодні, 4 грудня, розпочалося оформлення великовагових вантажівок.

Про це повідомляє Державна прикордонна служба.

«Станом на ранок 4 грудня в пункті пропуску «Угринів» на виїзд з України прикордонники оформили 30 великовагових транспортних засобів загальною дозволеною масою понад 7,5 т. Заїзд вантажівок у пункт пропуску здійснюється в порядку загальної черги», – повідомили прикордонники.

На українсько-польському кордоні запрацював пункт пропуску для порожніх вантажівокНа українсько-польському кордоні запрацював пункт пропуску для порожніх вантажівок - фото 2На українсько-польському кордоні запрацював пункт пропуску для порожніх вантажівок - фото 3

7 груд. 2023 16:21

Останнє оновлення  
29 лип. 2024 14:01
Економіка
0

167

0
«Укрзалізниця» буде переправляти через українсько-польський кордон поїзди з фурами

Уже запустили тестовий контрейлерний поїзд, навантажений 23 українськими фурами.


888

В Україну контейнерними поїздами будуть доправляти вантажівки, які застрягли на кордоні через страйк польських перевізників.

Про це повідомляє інформагенція «Інтерфакс-Україна» посиланням на заступника директора департаменту комерційної роботи «Укрзалізниці» Валерія Ткачова.

Польські митники наразі проводять огляд навантаженого 23 українськими фурами тестового контрейлерного поїзда, свою затримку пояснюють необхідністю узгодити габарити вантажів і наявність у фурах пального.

Валерій Ткачов підтвердив інформацію в поширюваному в інтернеті вірусному відео, на якому залізницею рухаються навантажені на контрейлерні платформи українські фури. Саме так зараз українські експортери намагаються вирішити проблему з перетином українсько-польського кордону, який уже більше місяця блокують польські перевізники.



За словами Ткачова, зараз стоїть навантажений поїзд на переході Хрубешувом (пункт пропуску на українсько-польському кордоні «Ізов - Хрубешув» – ІФ-У). Уже є завантажені 23 вагони контрейлерні з фурами.

Нараз українська та польська сторони узгоджують технічні питання. У польської митниці є питання щодо габаритів вантажів, а також щодо наявності в баках фур палива.

Ткачов додав, що найближчим часом усі питання намагатимуться вирішити, щоб потяг пропустили.

«Щойно цей тестовий поїзд пройде і все буде добре, ми запустимо це в масовому порядку», – каже Ткачов.