Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа

Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа
сб, 27 липня
+20
$   41.1
  44.63

20 січ. 2024 18:07

Останнє оновлення  
20 січ. 2024 18:07
Події
0

94

0

Поліція викрила чергову схему виїзду військовозобовʼязаних за кордон

Поліція викрила чергову схему виїзду військовозобовʼязаних за кордон

Ділки забезпечували перетин кордону поза офіційними пунктами пропуску.


Правоохоронці затримали 33-річного мешканця Берегівського району Закарпатської області та його спільників, які організували незаконне переправлення чоловіків призовного віку за межі України.

Про це повідомили у Нацполіції.

«Кожен із фігурантів виконував окреме завдання у забезпеченні функціонуванні «коридору» до європейських країн», – йдеться у повідомленні.

Для уникнення блокпостів на прикордонних ділянках організатор схеми саджав ухилянтів на потяг, який прямував до визначеного населеного пункту за кілька кілометрів від українсько-румунського кордону. Там на чоловіків вже чекав інший учасник злочинної групи, завданням якого було довезти клієнтів до лінії державного кордону.

17 січня правоохоронці затримали одного з учасників злочинної групи під час спроби переправити двох громадян до Румунії в обхід пункту пропуску. Ще одного фігуранта затримали за місцем його проживання. Також у нього виявили 7 тисяч доларів, які зловмисник отримав від ухилянтів за організацію виїзду.

Поліція викрила чергову схему виїзду військовозобовʼязаних за кордон

«Організатора незаконного каналу переправлення та його посібника, який виконував роль таксиста, правоохоронці затримали у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України та повідомили йому про підозру. Наразі вирішується питання про обрання затриманим запобіжних заходів», – додають в поліції.

За незаконне переправлення осіб через державний кордон України фігурантам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 9 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

Також у ході досудового розслідування правоохоронці встановлюють інших причетних до схеми осіб.

Поліція викрила чергову схему виїзду військовозобовʼязаних за кордон - фото 2Поліція викрила чергову схему виїзду військовозобовʼязаних за кордон - фото 3Поліція викрила чергову схему виїзду військовозобовʼязаних за кордон - фото 4Поліція викрила чергову схему виїзду військовозобовʼязаних за кордон - фото 5

5 черв. 2023 17:15

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:57
Події
0

111

0
Нові маршрути: як ухилянти хотіли стати «руссо туристо»

Правопорушника затримали після одержання частини коштів.


photo_5472216664058743596_y

На Сумщині прикордонники затримали уродженця РФ, який незаконно переправляв осіб до Росії через Молдову.

Про це повідомляє Держприкордонслужба.

Організатор «туризму» підшукав двох бажаючих виїхати, оцінивши свої послуги у 6500 доларів США, та був затриманий після одержання частини коштів.

Підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою 80 тис. грн застави, а також оголошено підозру. Досудове розслідування триває.

Більше фото
Нові маршрути: як ухилянти хотіли стати «руссо туристо»
Нові маршрути: як ухилянти хотіли стати «руссо туристо»

4 січ. 2024 10:49

Останнє оновлення  
4 січ. 2024 10:49
Події
0

73

0
СБУ та спецслужба Молдови знешкодили угруповання, яке вивозило ухилянтів з України до Придністров’я

Вартість одного «квитка на втечу» становила до 5 тисяч доларів.


Українські та молдовські правоохоронці нейтралізували міжнародне злочинне угруповання, яке діяло на користь Росії. Фігуранти незаконно переправляли українських громадян призовного віку до невизнаного Придністров’я.  

Про це повідомляє Служба безпеки України.

Маршрут нелегального «трафіку» пролягав з території Одеської області до самопроголошеного Придністров’я, а далі на територію Молдови. Вартість одного «квитка на втечу» становила до 5 тис. американських доларів, залежно від терміновості виїзду.

«Зловмисники підвозили своїх «клієнтів» до кордону із невизнаним Придністров’ям, а далі проводили їх лісовими стежками поза контрольно-пропускними пунктами», – кажуть в СБУ.

У Молдові затримали двох учасників банди під час супроводу ними групи ухилянтів. Ще двох фігурантів викрито в Одесі, коли вони готували до відправлення за кордон нову партію потенційних призовників.

За даними слідства, злочинне угруповання організували двоє мешканців невизнаного Придністров’я, які мають українські та молдовські паспорти, а також перебувають у полі зору російських спецслужб. Вони також залучили спільників з Молдови та України.

Для пошуку «клієнтів» вони створили декілька «спеціалізованих» телеграм-каналів. Там за гроші пропонували свою допомогу у втечі від мобілізації в Україні.

Учасники банди вимагали від ухилянтів розраховуватися за послуги через власні криптогаманці. Робили це задля конспірації незаконних прибутків.

Всім учасникам угруповання планується повідомити про підозру за ч. 2 ст. 332 Кримінального кодексу України (незаконне переправлення осіб через державний кордон України). Зокрема, заочну підозру готують двом організаторам «схеми», які наразі переховуються на території так званої «ПМР».