Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа

Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа
сб, 27 липня
+20
$   41.1
  44.63

29 січ. 2024 13:52

Останнє оновлення  
29 січ. 2024 13:52
Суспільство
0

362

0

Показали вівчарок Харда і Колу, що рятують людей в горах. Фото

Показали вівчарок Харда і Колу, що рятують людей в горах. Фото

Собаки вже врятували одне життя.


Фото - ДСНС

У Державній службі надзвичайних ситуацій розповіли про чотирилапих рятувальників, які допомагають зберегти людські життя. Їх звати – Хард і Кола.

«Носики» відносно нещодавно проходять службу у гірському пошуково-рятувальному підрозділі буковинських надзвичайників. Але вже мають на своєму рахунку одне врятованежиття.

Інструктори розповідають – щоденний вишкіл для собак не є важким. Навпаки – більше нагадує гру, якою чотирилапі охоче займаються. А рятувальні операції – то можливість виконати поставлене завдання й отримати довгоочікуваний смаколик.

«Як справжні чистокровні вівчарки, вони витривалі до довгих переходів зимовими перевалами та несприятливих погодних умов, легко орієнтуються в лісі та вміють позначати місце перебування людини, яка зникла.

Та й загалом є джерелом позитивних емоцій, адже навіть після важкого робочого дня, чи багатогодинних пошуків, чотирилапі улюбленці завжди викликають посмішки на обличчях рятувальників і врятованих», - зазначають у ДСНС.

Показали вівчарок Харда і Колу, що рятують людей в горах. ФотоПоказали вівчарок Харда і Колу, що рятують людей в горах. Фото - фото 2Показали вівчарок Харда і Колу, що рятують людей в горах. Фото - фото 3Показали вівчарок Харда і Колу, що рятують людей в горах. Фото - фото 4Показали вівчарок Харда і Колу, що рятують людей в горах. Фото - фото 5

14 листоп. 2023 16:09

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:58
Події
0

142

0
Доберман Ханна шукає людей у техногенних завалах. Фото

На особистому рахунку Ханни більше 50 залучень


401063601_744911107676781_3412378653858529613_n

Доберман Ханна працює рятувальницею понад 4 роки.

З початком повномасштабного вторгнення найчастіше собака працює на техногенних завалах чи на забруднених армією агресора деокупованих територіях, зазначили у Державній службі з надзвичайних ситуацій.

Ханна розпочала свою кар'єру у Павлоградському пошуково-рятувального загону "Антарєс" у щенячому віці.

Пройшла навчання з пошуку живих людей у природному середовищі й техногенному завалі, а також загиблих та їхні останки. 

Вона віддано працює в пошукових місіях з ДСНС, військовими та поліцією.

"На її особистому рахунку більше 50 залучень та десятки повернутих з небуття душ. Після 24 лютого 2022 року її життя, як і життя багатьох, дуже змінилося. Якщо раніше були лише пошуки в природному середовищі, то зараз найчастіше собака працює на техногенних завалах чи на забруднених армією агресора деокупованих територіях", – розповіли у ДСНС.

Доберман Ханна шукає людей у техногенних завалах. ФотоДоберман Ханна шукає людей у техногенних завалах. Фото - фото 2Доберман Ханна шукає людей у техногенних завалах. Фото - фото 3