Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа

Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа
сб, 18 травня
+17
$   39.43
  42.75

23 берез. 2024 08:17

Останнє оновлення  
23 берез. 2024 08:17
Світ
0

581

0

Після теракту в Підмосков’ї понад 60 загиблих. Що сталося у «Крокусі» і до чого тут Путін?

Після теракту в Підмосков’ї понад 60 загиблих. Що сталося у «Крокусі» і до чого тут Путін?

Україна не причетна до теракту - наголошують дипломати і силовики.


У російському Підмосков'ї стався теракт в концертному залі «Crocus City Hall». На місці трагедії знайдено багато тіл людей, що задихнулися під час пожежі. Ввечері 22 березня повідомляли про 40 загиблих, станом на ранок 23 березня їх кількість зросла до 60.

Про це повідомляють росЗМІ.

Зазначають, що багато тіл було знайдено в туалетах, кімнатах для годування і приміщеннях, де прибиральники зберігали інвентар – там люди ховалися від стрілянини. Попередньо, вони задихнулися через дим під час пожежі.

Наразі з місця інциденту вилучаються речові докази, зокрема зброя і боєприпаси, а також призначаються і проводяться «всі необхідні експертизи». Також вилучаються для подальшого вивчення записи з камер відеоспостереження.

Що сталося?

22 березня в партер концертної зали «Crocus City Hall» перед концертом вдерлися «люди в камуфляжі» та вчинили стрілянину з автоматичної зброї. Під час атаки сталися вибухи, спалахнула пожежа.

Теракт на замовлення Путіна – ГУР

Головне управління розвідки при Міністерстві оборони Україні заявило, що — це спланована і свідома провокація російських спецслужб за вказівкою Путіна.

Таким чином керівництво РФ хоче виправдати ще більш жорсткі удари по Україні та тотальну мобілізацію в Росії.

«Публічну страту людей у Москві слід розуміти як погрозу Путіна ще більшою ескалацією та розширенням війни», — заявили в ГУР.

У ГУР зазначають, що Путін має великий досвід організації подібних терактів для посилення власної влади, починаючи з підривів будинків на Каширському шосе. Стрілянина в торговому центрі стане приводом до максимального «закручування гайок» у самій Росії, стверджує розвідка.

В організації теракту Путін може звинуватити Україну і використати розстріл власних громадян як привід для ще більш жорстоких ударів по цивільній інфраструктурі та вбивств цивільних українців.

«Проте безперешкодне пересування групи бойовиків з автоматами центром Москви, як і маса інших беззаперечних доказів, свідчать про те, що розстріл у Crocus City Hall організували російські спецслужби. Про підготовку теракту попереджали й міжнародні посольства», — додали в ГУР.

Для диктатури не існує червоних ліній – МЗС України

Міністерство закордонних справ категорично відкинуло звинувачення в нібито причетності України до стрілянини в підмосковному концертному залі Crocus City Hall. У відомстві наголосили, що цей теракт є спланованою провокацією РФ для нагнітання антиукраїнської істерії.

«Для путінської диктатури не існує червоних ліній. Вона готова вбивати власних громадян заради політичних цілей так само, як за час війни проти України вбила тисячі мирних українців в результаті ракетних ударів, артилерійських обстрілів і тортур», — наголосили в МЗС.

Після теракту в Підмосков’ї понад 60 загиблих. Що сталося у «Крокусі» і до чого тут Путін?