Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа

Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа
пт, 18 жовтня
+4
$   41.24
  44.79

Оновили карту «туристичних магнітів» України

12 верес. 2023 09:43

Останнє оновлення  
29 лип. 2024 14:01
Суспільство
0

137

0

Оновили карту «туристичних магнітів» України

Оновили карту «туристичних магнітів» України

Загалом до списку увійшли визначні туристичні місця з усіх 25 регіонів України, в тому числі в Криму.


840147-original

Державне агентство розвитку туризму оновило перелік "Туристичних магнітів України". До нього увійшло 170 визначних туристичних місць з усіх 25 регіонів України, в тому числі Криму. Цей писок не повний і буде розширюватися.

Про це повідомила пресслужба Держтуризму.

Найбільше "магнітів" зосереджено в семи західних регіонах – 61 об’єкт культурної, релігійної та історичної спадщини. Саме тут знаходиться найбільше унікальних історичних та природних об’єктів.

Оновили карту «туристичних магнітів» України

У п’ятьох центральних областях зосереджено 32 туристично привабливі дестинації, в тому числі вісім заповідників та національних природних парків.

У чотирьох південних регіонах та Криму знаходиться 31 туристичний магніт, в основному це культурно-туристичні та природні локації. На Півночі країни зосереджено 27 привабливих для туристів дестинацій., насамперед мова про природні парки та заповідники.

Оновили карту «туристичних магнітів» України - фото 2

У трьох східних областях, які наразі є частково окупованими та перебувають під постійними обстрілами, налічується 20 туристичних магнітів.

Голова ДАРТ Мар'яна Олеськів зазначила, що за півтора року повномасштабного вторгнення українці навчилися жити і подорожувати в умовах війни.

"2023 рік для туристичної галузі України став роком внутрішнього туризму. Завдяки українцям, які продовжують подорожувати і відпочивати у своїй країні, туристична галузь може функціонувати та сплачувати податки. Щоб стимулювати внутрішній ринок подорожей, ми разом з представниками місцевої влади, активним бізнесом та регіональними профільними асоціаціями розширили карту туристичних магнітів. Впевнена, що саме ці дестинації якнайкраще презентують нашу історію, культурну та релігійну спадщину як для самих українців, так і для іноземців", - зазначила вона.

Карту туристичних магнітів України дивіться за посиланням.



 

11 верес. 2023 17:48

Останнє оновлення  
29 лип. 2024 14:01
Культура
0

133

0
Вийшов перший тизер фільму "Аквамен і загублене королівство"

У світовий прокат фільм вийде вже 20 грудня цього року.


Screenshot_9

Компанія DC випустила тизер до фільму "Аквамен і загублене королівство" - перша стрічка про цього супергероя стала найкасовішою в історії компанії.

Тизер можна подивитись на YouTube-каналі компанії.

Новий фільм нам розповість про історію Чорної Манти - пірата, одержимого помстою Аквамену за смерть власного батька.

"Не зумівши перемогти Аквамена з першого разу, Чорна Манта, досі керований потребою помститися за смерть свого батька, не зупиниться ні перед чим, щоб знищити супергероя раз і назавжди. Цього разу Чорна Манта більш грізний, ніж будь-коли раніше, адже тепер він володіє силою міфічного Чорного Тризуба. Щоб перемогти його, Аквамен звернеться до свого ув’язненого брата Орма, колишнього короля Атлантиди, щоб створити неймовірний союз. Разом вони повинні відкласти свої сварки, щоб захистити своє королівство та врятувати сім’ю Аквамена і весь світ від незворотного знищення", - йдеться в описі до стрічки.

Режисерами "Аквамена" стали Джеймс Ван та виконавець головної ролі Джейсон Момоа. У стрічці також з'явиться Ембер Херд у ролі принцеси Мери, Патрік Вілсон у ролі брата Аквамена, Орма, та Ніколь Кідман у ролі Атланни.

У світовий прокат фільм вийде вже 20 грудня цього року.

Screenshot_10

Aquaman and the Lost Kingdom