Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа

Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа
пн, 16 вересня
+22
$   41.36
  46.01

25 трав. 2024 18:22

Останнє оновлення  
29 лип. 2024 14:01
Події
0

267

0

Окупанти вдарили по «Епіцентру» в Харкові, є загиблі й поранені

Окупанти вдарили по «Епіцентру» в Харкові, є загиблі й поранені

Всередині могло перебувати понад 200 людей.


Вдень 25 травня російські війська вдарили по будівельному гіпермаркету «Епіцентр», що у спальному районі Харкова. Внаслідок влучання є загиблі та поранені.

Про це повідомили мер Харкова Ігор Терехов, голова ОВА Олег Синєгубов у Telegram

Розповідаємо у хронологічному порядку про подію.

О 16:02 Терехов повідомив про вибухи в місті. Згодом надійшло повідомлення про приліт.

«Попередньо приліт у спальному районі міста, у щільній цивільній забудові. Інформація щодо постраждалих та руйнувань уточнюється. Усі відповідні служби працюватимуть на місці влучання», – повідомив Ігор Терехов.

Пізніше Терехов додав, що, за попередньою інформацією, влучання сталося в будівельний гіпермаркет.

«Маємо інформацію про жертви та постраждалих – потребує уточнення», – додав він.

Окупанти вдарили по «Епіцентру» в Харкові, є загиблі й поранені

В той час голова ОВА Олег Синєгубов написав, що окупанти вдарили по «цивільній торгівельній інфраструктурі», внаслідок чого виникла пожежа. Кількість постраждалих встановлюється.

Вже О 16:26 Синєгубов додав, що відомо про одну загиблу людину, щонайменше чотири поранені. Водночас Терехов повідомив про двох загиблих.

У соцмережах поширюють відео пожежі в гіпермаркеті «Епіцентр» у Харкові після удару.


«Маємо велику кількість людей, зниклих безвісті. Багато поранених. Судячи зі всього, удар наносився саме по торгівельному центру, де знаходилося багато людей – це чистий тероризм», – написав Терехов.

За словами Синєгубова, росіяни вдарили двома КАБами. Виникла пожежа на 15 000 квадратних метрів.

Згодом Синєгубов повідомив, що кількість травмованих зросла до 25, загинули 2 людей. Частина працівників гіпермаркету наразі ще розшукується.

Президент Володимир Зеленський відреагував на подію в Харкові та вчергове звернувся до західних партнерів. За його словами, всередині гіпермаркету могло перебувати понад 200 людей.


«Росія нанесла черговий жорстокий удар по нашому Харкову – по будівельному гіпермаркету – у суботу, просто посеред дня. Станом на зараз відомо, що в гіпермаркеті могли перебувати понад 200 людей.

Станом на зараз усі служби надають допомогу – рятують людей і ліквідовують пожежу, яка повністю охопила приміщення, 10 тис. кв. м. Відомо про загиблих і поранених», – пише Зеленський.

Зеленський також наголосив, що, якби Україна мала достатньо засобів ППО та сучасної бойової авіації, такі російські удари стали б просто неможливими.

«І саме тому ми звертаємося до всіх лідерів, до всіх держав: нам потрібне значне посилення протиповітряної оборони і достатньо можливостей знищувати російських терористів. Завдання, яке потрібно виконати і можливо виконати тільки спільно зі світом. Щодня ми закликаємо світ: дайте нам ППО, врятуйте людей. Кожне неприйняте рішення про підтримку – це втрата наших людей», – написав президент.

О 17:45, за даними ДСНС, пожежу було локалізовано. Нині триває гасіння пожежі.

Окупанти вдарили по «Епіцентру» в Харкові, є загиблі й поранені - фото 2Окупанти вдарили по «Епіцентру» в Харкові, є загиблі й поранені - фото 3Окупанти вдарили по «Епіцентру» в Харкові, є загиблі й поранені - фото 4