Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа

Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа
пн, 28 жовтня
+10
$   41.31
  44.71

Обстріл Києва. Через падіння уламків ракет постраждали 53 людини, горіли автівки та будинки

13 груд. 2023 09:16

Останнє оновлення  
29 лип. 2024 14:01
Події
0

122

0
Обстріл Києва. Через падіння уламків ракет постраждали 53 людини, горіли автівки та будинки

Сили ППО збили 10 ракет, що летіли на столицю.


Screenshot_3

У ніч на 13 грудня росіяни атакували Київ балістичними ракетами. Пуски здійснили близько третьої години ночі із північно-східного напрямку. Сили ППО збили усі 10 ракет, однак їх уламки спричинили пошкодження будівель, є постраждалі.

За інформацією Київської МВА, відбулося падіння уламків в трьох лівобережних районах міста.

Станом на 9:00 внаслідок нічної ракетної атаки в столиці постраждало 53 особи (36 жінок та 17 чоловіків, з них шестеро дітей). З них 20 потерпілих госпіталізовано.

Переважна більшість – 34 людини – отримали різані рани тіла. Ще у 8-ох гостра реакція на стрес. У решти: закрита черепно-мозкова травма, садни, опіки та інші травми.

Інформації стосовно загиблих немає.

Голова Офісу президента Андрій Єрмак написав у телеграмі, що Київ обстріляли ракетами 48Н6 з комплексу С400.

Обстріл Києва. Через падіння уламків ракет постраждали 53 людини, горіли автівки та будинки

Наслідки обстрілу Києва 13 грудня

У Дніпровському районі внаслідок ворожого обстрілу пошкоджено фасад багатоповерхівки, сталося загоряння балкона на 6 поверсі. На момент прибуття пожежних підрозділів у дворі будинку палало 8 автівок.

Загалом було врятовано 17 осіб, з яких 5 людей, які не могли самостійно пересуватися, та 7 дітей. На безпечну відстань евакуйовано 25 осіб.

Також пошкоджень зазнала будівля садочку. Понівечено фасад будівлі, вибиті вікна. Всередині перебував охоронець. Наразі його життю нічого не загрожує.

Поліція взяла під охорону пошкоджену багатоповерхівку, зокрема для збереження майна евакуйованих громадян.

За іншою адресою у цьому ж районі виникла пожежа у приватному житловому будинку, на площі 2 кв. м.

У Дарницькому районі внаслідок ворожого обстрілу сталося загоряння житлового будинку на площі 400 кв. м. Пожежу ліквідовано.

Ще за двома адресами в Деснянському районі було виявлено падіння уламків на відкритій території.

Зафіксовано падіння уламків і в інших районах столиці. Підрозділи ДСНС не залучались, жертв та постраждалих немає.



12 груд. 2023 17:49

Останнє оновлення  
29 лип. 2024 14:01
Технології та наука
0

202

0
Кіберфахівці ГУР зламали податкову систему РФ

В ГУР кажуть, що повністю відновити податкову систему росіянам не вдасться


photo_2023-12-12_14-49-08 (2)

Кіберпідрозділи Головного управління розвідки України атакували податкову систему Росії. Розвідникам вдалося знищити всю базу даних, а також її резервні копії.

Про це повідомили в ГУР.

«Під час спецоперації воєнним розвідникам вдалось проникнути в один із добре захищених ключових центральних серверів фєдєральной налоґовой служби (фнс рф), а далі – у понад 2300 її регіональних серверів по всій росії, а також на території тимчасово окупованого Криму», – йдеться у повідомленні.

Внаслідок кібератаки усі сервери отримали шкідливе програмне забезпечення.

Також, за словами ГУР, паралельно у такий же спосіб була атакована російська ІТ-компанія Office.ed-it.ru, яка обслуговувала фнс рф.

«У результаті двох кібератак повністю ліквідовані конфігураційні файли, які роками забезпечували функціонування розгалуженої податкової системи рф ― знищена уся база даних та її резервні копії (backup).

Зв’язок між центральним офісом у москві та 2300 російськими територіальними управліннями ― паралізований, як і між фнс рф та Office.ed-it.ru, що була для податкової дата-центром (банком даних)», – додали в ГУР.

Йдеться про повне знищення інфраструктури одного із основних державних органів терористичної Росії та численних супутніх даних податкової за великий часовий період.

Інтернет-трафік податкових даних у масштабах усієї Росії опинився в руках воєнної розвідки України.

В ГУР додали, що відновити роботу податкової росіяни намагаються уже четвертий день поспіль. За оцінками фахівців, параліч у роботі ФНС РФ триватиме щонайменше місяць. Водночас реанімація податкової системи держави-агресора у повному обсязі ― неможлива.

 Кіберфахівці ГУР зламали податкову систему РФКіберфахівці ГУР зламали податкову систему РФ - фото 2Кіберфахівці ГУР зламали податкову систему РФ - фото 3Кіберфахівці ГУР зламали податкову систему РФ - фото 4Кіберфахівці ГУР зламали податкову систему РФ - фото 5