Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа

Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа
пн, 13 травня
+10
$   39.72
  42.81

3 січ. 2024 15:05

Останнє оновлення  
3 січ. 2024 15:05
Суспільство
0

91

0

Норвегія надає два винищувачі F-16 для підготовки українських пілотів у Данії

Норвегія надає два винищувачі F-16 для підготовки українських пілотів у Данії

Також країна відправляє своїх інструкторів, які будуть навчати українських пілотів.


Норвегія відправить два винищувачі F-16 до Данії, щоб зробити свій внесок у навчання українських пілотів.

Про це повідомив міністр оборони Норвегії Бйорн Аріль Грам, передає Reuters.

Грам зазначив, що окрім літаків, Норвегія також відправить до Данії 10 інструкторів, які навчатимуть українських пілотів.

Водночас, за словами міністра, норвезькі військово-повітряні сили замінили власні F-16 на винищувачі п'ятого покоління F-35.

«Підтримка України у створенні сучасних бойових Військово-повітряних сил – це велика і довгострокова робота, в якій беруть участь багато союзників і партнерів. Це матиме важливе значення для стабільності та безпеки в усій Європі», – заявив глава Міноборони Норвегії.

Окрім Норвегії про готовність передати Україні винищувачі F-16 заявили Данія, Нідерланди та Бельгія. Пілоти і технічні фахівці проходитимуть підготовку в декількох країнах.

26 груд. 2023 09:49

Останнє оновлення  
26 груд. 2023 09:49
Суспільство
0

169

0
Перша група українських пілотів завершила навчання на F-16 у Великій Британії

Після завершення навчання в Британії пілоти пройдуть підготовку в іншій європейській країні з підвищення рівня льотної майстерності.


Перша група українських пілотів, яка пройшла підготовку у Великій Британії, зараз вчиться керувати винищувачами F-16 у Данії. Навчання завершили шість пілотів бойових винищувачів, які пройшли підготовку з англійської мови для пілотів.

Про це повідомив британський уряд.

У серпні Військово-повітряні сили Британії почали навчання з льотної майстерності та англійської мови. Зараз іще десять українських пілотів залишаються у Великій Британії для продовження практичної базової льотної підготовки, а також для опанування авіаційної медицини і підготовки до роботи на центрифугах. Окрім підготовки пілотів, десятки українських авіатехніків також вчать орієнтовану на інженерну справу англійську мову.

Пілоти, які проходять базову льотну підготовку, практикуються на літаках Grob Tutor, вивчаючи загальні процедури керування, навігацію на середньому та низькому рівнях, а також польоти в строю. Після завершення навчання в Британії пілоти пройдуть підготовку в іншій європейській країні з підвищення рівня льотної майстерності.

Програму розробили так, щоб українські пілоти отримали навички, необхідні для переходу до наступного етапу навчання на винищувачах у країнах-партнерах — це наблизить українських пілотів до польотних стандартів НАТО.

Велика Британія продовжить підтримку українських пілотів у 2024 році.