Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа

Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа
чт, 19 вересня
+13
$   41.44
  46.24

17 трав. 2024 11:12

Останнє оновлення  
29 лип. 2024 14:01
Події
0

215

0

«Найглибша точка просування росіян на Харківщині – 10 км», – Зеленський

«Найглибша точка просування росіян на Харківщині – 10 км», – Зеленський

Президент каже, що перетин армії РФ кордону пов’язаний з тим, що Україні не вистачає систем ППО.


Президент Володимир Зеленський заявив, що ЗСУ вдалося стабілізувати російські війська у Харківській області саме там, де вони зараз перебувають.

Про це Зеленський розповів під час зустрічі із журналістами, передає «РБК Україна».

За словами президента, найглибша точка просування російських окупантів – 10 кілометрів. На напрямках деяких бригад армії РФ просування не було і немає.

«До бетонної лінії оборони ніхто не дійшов, це маячня, що там говорять. Ворог дійшов до першої лінії. Перша лінія – це не кордон, там неможливо будувати, тому що через відповідну зброю, якою працювали росіяни, наші люди гинули», – підкреслив глава держави.

За його словами, приблизно там, на першій лінії, армія РФ зараз і перебуває. Цю лінію українські військові побудували під постійним вогнем, як і другу. А будівництвом третьої лінії опікувалася місцева влада. Та лінія, за словами президента, найпотужніша – «тому що вона далі від зброї, від снарядів, від обстрілів».

Зеленський також вважає, що перетин росіянами кордону пов’язаний з тим, що Україні не вистачає ППО.

«Вони на відстані, де у них є перевага, діють авіабомбами, артилерією. Вісім місяців паузи в ухваленні рішень партнерами. Зрозуміло, що нашим воїнам було непросто», – каже президент.

Сили оборони посилили кілька напрямків окремими батальйонами, відзначив президент. Для цього залучити резерви.

На думку Зеленського, ціллю росіян є Вовчанськ. Також окупанти хочуть відповідну зону 10 кілометрів, «вони хочуть завжди розвивати успіх, якщо він є». Проте головне на сьогодні, що Силам оборони вдалося стабілізувати ситуацію, резюмував президент.

Раніше президент Володимир Зеленський заявляв, що для оборони Харкова від російських атак, потрібно дві системи ППО Patriot