Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа

Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа
чт, 19 вересня
+12
$   41.45
  46.11

26 серп. 2024 13:45

Останнє оновлення  
26 серп. 2024 13:45
Політика
0

365

0

Нардеп Дмитрук втік за кордон. Що про це відомо?

Нардеп Дмитрук втік за кордон. Що про це відомо?

Справу Дмитрука розслідує ДБР.


Народного депутата України Артема Дмитрука, який пройшов до Верховної Ради від «Слуги народу» (тепер – член групи «Відновлення України»), 24 серпня помітили Молдові.

Офіс Генерального прокурора повідомив про розппочате розслідування за фактом організації можливого незаконного перетину кордону народним депутатом України із залученням третіх осіб (ч. 3 ст. 332 КК України).

«На даний час прокурори спільно зі слідчими та оперативними підрозділами ДБР і Держприкордонслужби в межах кримінального провадження проводять першочергові слідчі дії», - йдеться у повідомленні.

Досудове розслідування здійснюється слідчими ДБР.

Держприкордонслужба проводить перевірку та співпрацює із ДБР щодо інформації про незаконний перетин кордону чинним народним депутатом Артемом Дмитруком. Про це заявив речник ДПСУ Андрій Демченко в ефірі телемарафону.

Президент України Володимир Зеленський повідомив, що 26 серпня відбудеться нарада за участю керівників правоохоронних органів України для обговорення дій по зрадникам, які втекли з України.

«Щодо тих осіб, хто працює проти нашої держави: зрадників України, які допомагали російській агресії чи виправдовують її, які втекли з України, ховаючись від відповідальності. Нашій державі потрібні чіткі відповіді щодо таких осіб. Чітка відповідальність. Щоб усі ці «товаріщі» отримали те, на що заслуговують, хоч би де вони ховались і куди б побігли», - сказав глава держави.

Хто такий Артем Дмитрук?

Артем Дмитрук, 1993 р.н., – депутат-мажоритарник від Одеської області, обраний від партії «Слуга народу» (виключений із фракції «СН» у листопаді 2021 року, станом на тепер – член групи «Відновлення України»). Керівник спортивного клубу. Член правоохоронного комітету Верховної Ради. Активний прибічник РПЦ та іподиякон так званої «УПЦ Московського патріархату».

Дмитрук брав участь у пропагандистському фільмі блогера, підозрюваного у держзраді, Анатолія Шарія про події 2 травня 2014 року в Одесі, виправдовуючи агресію проросійських бойовиків, котрі хотіли захопити владу в місті.

9 травня 2020 року депутат брав участь в організованому «Партією Шарія» автопробігу в Одесі.

Виступав проти вакцинації під час епідемії коронавірусу.

Дмитрук неодноразово опинявся в центрі політичних скандалів. Зокрема, у жовтні 2023 року він разом з іншим “слугою” Олександром Куницьким вчинили бійку з військовим ЗСУ у Голосіївському районі Києва.

У лютому 2024 року Дмитрук вніс заставу за Павла Музичука, ієродиякона «УПЦ МП», затриманого СБУ за підозрою у виправдовуванні збройної агресії РФ проти України.