Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа

Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа
сб, 18 травня
+20
$   39.43
  42.75

28 верес. 2023 09:49

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:58
Світ
0

179

0

Нагірний Карабах припинить своє існування 1 січня 2024 року

Нагірний Карабах припинить своє існування 1 січня 2024 року

Будуть розпущені всі державні установи та організації, які перебувають у їхньому відомчому підпорядкуванні.


karabah

Так званий "глава" Карабаху Самвел Шахраманян підписав указ про припинення існування невизнаної республіки від 1 січня 2024 року.

Про це повідомляє "Sputnik Армения" з посиланням на заяву Інфоштабу Карабаху.

"Рішення прийнято, виходячи із ситуації, що склалася після 19 вересня 2023 року", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що будуть розпущені всі державні установи та організації, які перебувають у їхньому відомчому підпорядкуванні.

Своєю чергою, карабахське населення, зокрема за межами республіки, після ознайомлення з умовами реінтеграції, представленими Азербайджаном, має право прийняти самостійне рішення про можливість перебування у Карабаху. 

19 верес. 2023 13:02

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:58
Світ
0

92

0
Азербайджан розпочав "антитерористичні заходи" у Карабаху — йдуть обстріли

Міністерство оборони Азербайджану розпочало "антитерористичні заходи" в Нагірному Карабаху


186821-1_large

Міністерство оборони Азербайджану розпочало "антитерористичні заходи" в Нагірному Карабаху, в регіоні тривають взаємні обстріли між азербайджанською та вірменською арміями.

Про це повідомили у прес-службі відомства.

У Баку заявляють, що вірмени регулярно обстрілюють позиції армії Азербайджану в Карабаху, мінують місцевість та будують фортифікації, а також збільшують кількість військової техніки та особового складу.

Азербайджанці звинувачують вірмен у підриві на міну цивільного автомобіля на дорозі Ахмедбейлі-Фізулі-Шуша 19 вересня — вони пишуть, що міна була встановлена диверсійною групою армії Вірменії та забрала життя цивільних.

Також того ж дня під час підриву на міні загинули азербайджанські військові, заявили у відомстві.

"У регіоні розпочато антитерористичні заходи локального характеру. Із застосуванням високоточної зброї на передній лінії та в глибині виводяться з ладу позиції формувань збройних сил Вірменії, їхні довготривалі вогневі точки, а також бойові засоби та об'єкти військового призначення", — сказано в повідомленні.

20 верес. 2023 13:24

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:58
Світ
0

192

0
Нагірний Карабах переходить під контроль Азербайджану

Йдеться про розформування та роззброєння збройних формувань армії оборони Нагірного Карабаху та виведення важкої техніки та озброєнь.


175880-1_large

Бойові дії в Нагірному Карабасі припинено, починаючи з 12:00 за московським часом.

«За посередництвом командування російського миротворчого контингенту, дислокованого в Нагірному Карабасі, було досягнуто домовленості про повне припинення бойових дій з 13:00 (12:00) 20 вересня 2023 року», – заявили в інформаційному центрі невизнаної Нагірно-Карабаської республіки.

В повідомленні зазначається, що вдалося досягти угоди про виведення тих підрозділів, які залишилися, і військовослужбовців ЗС Республіки Вірменія із зони розгортання російського миротворчого контингенту. Також йдеться про розформування та роззброєння збройних формувань армії оборони Нагірного Карабаху та виведення важкої техніки та озброєнь.

«Питання, поставлені азербайджанською стороною про реінтеграцію, забезпечення прав і безпеки вірмен Нагірного Карабаху, а також питання забезпечення життєдіяльності населення Нагірного Карабаху в рамках Конституції Азербайджану, згідно з досягнутою домовленістю обговорюватимуться на зустрічі між представниками місцевого вірменського населення та представниками центральних органів у місті Євлах 21 вересня 2023 року та в ході наступних зустрічей», - говориться в повідомленні інформцентру.

Адміністрація президента Азербайджану підтвердила намір зустрітися 21 вересня у Євласі з вірменами Карабаського регіону країни для обговорення питань реінтеграції на основі Конституції та законів Азербайджанської Республіки".