Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа

Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа
чт, 19 вересня
+17
$   41.44
  46.24

14 груд. 2023 20:53

Останнє оновлення  
29 лип. 2024 14:01
Події
0

188

0

Над Києвом збили російську ракету «Кинджал»

Над Києвом збили російську ракету «Кинджал»

Загалом окупанти застосували три аеробалістичні ракети «Кинджал» із трьох літаків МіГ-31К


44444

Вдень 14 грудня над Києвом сили протиповітряної оборони збили російську аеробалістичну ракету «Кинджал».

Про це повідомили у Повітряних силах ЗСУ.

Через зліт літаків МіГ-31К з аеродрому Саваслєйка -РФ, о 14.09 по всій території України було оголошено повітряну тривогу.

Близько 14.15 було здійснено пуски ракет. Прильоти в район Старокостянтинова вже о 14.20.

«Зауважте, що від моменту оголошення повітряної тривоги – до прильотів в центральній Україні минуло усього 10 хвилин!», – кажуть в командуванні.

Загалом росіяни застосували три аеробалістичні ракети повітряного базування Х-47М2 «Кинджал» із трьох літаків МіГ-31К з повітряного простору Тульської області у напрямку міста Київ та Старокостянтинова.

Зенітним ракетним підрозділом Повітряних Сил Збройних Сил України знищено одну ракету Х-47М2 «Кинджал» в Київській області. Щодо Хмельницької області – коментарів не дають.

«Про наслідки влучань/не влучань ворожих ракет в Хмельницькій області, звісно, не коментуємо», – додали в Повітряних силах.

 Над Києвом збили російську ракету «Кинджал»

26 жовт. 2023 11:45

Останнє оновлення  
29 лип. 2024 14:01
Суспільство
0

104

0
Росіяни досі отримують компоненти до «Кинжалів» з Європи – ЗМІ

Під час війни “Ростех” наростив виробництво “Кинджалів”.


Screenshot_1

 Більшість російських оборонних виробництв після 24 лютого 2022 року потрапила під західні санкції, але підрядники підприємств, що випускають “Кинджал”, уникають європейських санкцій. Це дозволяє їм імпортувати необхідні для роботи товари безпосередньо з різних країн Європейського Союзу.

Про це повідомляє The Insider.

У матеріалі вказано, що під час війни “Ростех” наростив виробництво “Кинджалів” - надзвукових ракет, які створені на базі “Іскандера”. 

"Іскандери" та "Кинджали" виробляє корпорація "Конструкторське бюро машинобудування" (АТ "НВК "КБМ") з Коломни, що входить до холдингу “Високоточні комплекси” держкорпорації “Ростех”. 

Крім того, підрядники виробника “Кинджалів” одержують необхідні для виробництва компоненти з-за кордону. Зокрема, московське ТОВ “ЕТС Електронікс” через китайську компанію ETC Electronics Limited ввозить мікросхеми від Texas Instruments, Analog Devices та Altera, які використовуються в “Кинджалах”.

Компанія “ЕТС Електронікс” брала участь у форумі “Армія-2022”, де отримала диплом від міністра оборони Сергія Шойгу, але під санкції Євросоюзу не потрапила.

Крім того, необхідні для виробництва “Кинджалів” товари завозять із Польщі. Зокрема, камери тепла та холоду виробництва Espec  “КБМ” отримує від московського ТОВ “Остек-Тест”, яке імпортує їх через компанію Intertrans Sp. z o.o. з міста Седльце. Польська влада вже звернула увагу на цю компанію.

Велику кількість обладнання “КБМ” отримує з Німеччини, наприклад токарні верстати та кабелі, рушничні свердла та інші інструменти.

Науково-дослідний інститут електронних приладів, який розробляє “мізки” для “Кинджалів” має підрядника АТ “Радіант-ЕК”, яке постачало інтегральні мікросхеми “КБМ”. "Радіант-ЕК" також імпортує з Німеччини котушки та стрічки для захисного пакування електронних компонентів.

Ще один підрядник “КБМ”, ТОВ “Сонатек”, веде справи із компаніями з Литви, Польщі, Латвії, Бельгії та Великобританії.

Крім того, як зазначається у матеріалі, родина директора "КБМ" живе в Європі.

Очільник “КБМ”, 64-річний Сергій Пітіков, отримує понад 30 млн рублів на рік. Його дочка та онуки живуть у Швеції, в 2021 році Майя Пітікова купила будинок у маленькому містечку Рюдсгорд біля Мальме за приблизно 500 тис. євро. 

При цьому, згідно з шведськими реєстрами, сумарний річний дохід Пітікової та її партнера близько 80 тис. євро на рік.

А минулого року Майя придбала автомобіль Tesla Model 3 Standard Range Plus вартістю, порівнянною з її річним доходом.

У розмові з The Insider Майя Пітікова заявила, що “путінський режим веде злочинну, криваву, безглузду війну”, але від подальших коментарів відмовилася, оскільки “не готова брати участь у розмові, яка спочатку була спрямована проти мого батька”.

14 груд. 2023 16:39

Останнє оновлення  
29 лип. 2024 14:01
Події
0

191

0
Росіяни вдарили «Кинжалом» по Старокостянтинову

Вибухи також чули в інших областях.


4444

14 грудня, через 10 хвилин після оголошення повітряної тривоги, у Хмельницькій області пролунав вибух.

В ефірі телемарафону «Єдині Новини» речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат повідомив, що росіяни поцілили по місту Старокостянтинів, де є військовий об’єкт.

«Треба розуміти, що часу було дуже і дуже мало. Це був X-47 – «Кинджал», – сказав Ігнат.

Зазначимо, упродовж 14 грудня в Україні декілька разів фіксували зліт російського винищувача-перехоплювача дальньої дії МіГ-31К.

Вибухи також чули у Києві, Хмельницькій та Житомирській області, як повідомляли користувачі соцмереж. Ігнат зазначив, що у Києві багато «ласих» для росіян об'єктів.