Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа

Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа
пт, 18 жовтня
+4
$   41.24
  44.79

На Одещині викрили рекитерів, які під виглядом працівників СБУ «обкладали даниною» ухилянтів

4 груд. 2023 16:09

Останнє оновлення  
29 лип. 2024 14:01
Події
0

89

0

На Одещині викрили рекитерів, які під виглядом працівників СБУ «обкладали даниною» ухилянтів

На Одещині викрили рекитерів, які під виглядом працівників СБУ «обкладали даниною» ухилянтів

В одного із жителів Одеської області злочинці вимагали 20 тисяч доларів. 


2023-12-04 155123

На Одещині викрили злочинне угрупування, яке викривало себе за працівників СБУ і «вибивали» гроші з призовників. За різні суми вони обіцяли потерпілим не притягувати їх до кримінальної відповідальності за нібито ухилення від мобілізації.

Про це повідомляє Служба безпеки України.

Для «переконливості» зловмисники підробили собі шеврони СБУ та пред’являли своїм жертвам фальшиве посвідчення співробітника української спецслужби. Якщо потерпілі відмовлялися платити, рекетири погрожували викраденням та фізичною розправою.

Задокументовано факт вимагання учасниками банди 20 тисяч доларів з місцевого жителя.

Наразі зловмисників затримано. Їх взято під варту і повідомлено про підозру за трьома статтями Кримінального кодексу України: ч. 4 ст. 189; ст. 146; ст. 353.

За інформацією СБУ, нині тривають слідчі дії для встановлення всіх обставин злочину та притягнення винних до відповідальності. Зловмисникам загрожує до 12 років в’язниці з конфіскацією майна.

На Одещині викрили рекитерів, які під виглядом працівників СБУ «обкладали даниною» ухилянтівНа Одещині викрили рекитерів, які під виглядом працівників СБУ «обкладали даниною» ухилянтів - фото 2

29 листоп. 2023 14:38

Останнє оновлення  
29 лип. 2024 14:01
Події
0

121

0
У Києві затримали банду, що хотіла захопити паркувальний бізнес

Фактично бандити «заводили» на стоянки своїх менеджерів, які привласнювали весь прибуток, а реальних власників – залишали без нічого.


photo1701252763

Служба безпеки спільно з Національною поліцією нейтралізувала у Києві злочинну організацію, яка тероризувала мешканців Києва та захоплювала їхній бізнес. До складу угруповання входило 15 осіб, серед яких представники криміналітету з пострадянських країн.

Про це повідомляє СБУ.

Зловмисники намагалися «підім’яти» під себе легальний паркувальний бізнес у Києві.

За даними слідства, фігуранти підшукували «привабливі» автостоянки в столиці та змушували їхніх власників відмовитися від управління цими об’єктами.

Фактично бандити «заводили» на стоянки своїх менеджерів, які привласнювали весь прибуток, а реальних власників – залишали без нічого.

У разі відмови – зловмисники здійснювали збройні напади на підприємців. Їм погрожували насильством та фізичною розправою.

За наявними даними, щомісяця фігуранти одержували мільйонні «прибутки», частину з яких направляли на поповнення так званої «злодійської каси».

У результаті оперативних дій із залученням бійців спецпідрозділу ЦСО «А» СБУ в столиці затримано шістьох учасників угруповання під час передачі їм грошей від потерпілого.

При обшуках за адресами проживання фігурантів вилучено:

  • вогнепальну зброю та боєприпаси;
  • мобільні телефони, комп’ютери та чорнові записи із доказами незаконної діяльності;
  • печатки фіктивних фірм;
  • понад пів мільйона готівки у гривневому еквіваленті, ймовірно одержаної злочинним шляхом.

Наразі затриманим повідомлено про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України:

  • ч. 4 ст. 189 (вимагання, вчинене організованою групою в умовах воєнного стану);
  • чч. 1 та 2 ст. 255 (створення, керівництво злочинною спільнотою або злочинною організацією, а також участь у ній).

Крім того, дії одного із затриманих додатково кваліфікуються за ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами).

Зловмисникам загрожує до 12 років тюрми з конфіскацією майна.

У Києві затримали банду, що хотіла захопити паркувальний бізнесУ Києві затримали банду, що хотіла захопити паркувальний бізнес - фото 2У Києві затримали банду, що хотіла захопити паркувальний бізнес - фото 3У Києві затримали банду, що хотіла захопити паркувальний бізнес - фото 4

4 груд. 2023 10:29

Останнє оновлення  
29 лип. 2024 14:01
Події
0

127

0
Затримали чоловіка, що скоригував удар по університету імені Тараса Шевченка

Шпигуном виявився житель Києва


5b9ac312db0c489a4e8630f9d5e32ecc

Служба безпеки затримала агента ФСБ, якого завербували в Росії та відправили в Україну для проведення розвідувально-підривної діяльності. Саме за його координатами 31 грудня 2022 року агресор завдав ракетного удару по одному із корпусів Київського національного університету імені Тараса Шевченка.

Про це повідомляє СБУ.

Також зловмисник розвідував локації штабів та місця найбільшого зосередження особового складу і військової техніки ЗСУ на території столиці та Житомирщини.

У результаті спецоперації співробітники СБУ викрили російського агента, встановили його місцезнаходження і затримали у власному помешканні у Києві.

За даними слідства, ворожим поплічником виявився 40-річний мешканець столиці, який сповідував прокремлівські погляди. Щоб сприяти агресору у війні проти України, наприкінці минулого року він оформив статус «волонтера» та виїхав до Росії через треті країни.

Під час перетину кордону з РФ чоловік за власної ініціативи заявив кадровому співробітнику ФСБ про готовність співпрацювати з російською спецслужбою.

Щоб підтвердити свою «відданість» окупантам, киянин одразу передав їм координати, за якими нібито дислокується один із підрозділів Сил оборони в столичному регіоні.

І вже через декілька днів загарбники здійснили по цій «локації» повітряну атаку.

Після цього представники ФСБ доставили свого агента до Москви, де його детально проінструктували щодо методів роботи, конспірації та пріоритетних завдань. Потім зрадника відправили в Україну для збору розвідданих.

Взамін йому пообіцяли допомогу в отриманні російського громадянства та своєчасну «евакуацію» до країни-агресора.

Для отримання розвідінформації на Житомирщині зловмисник «втемну» використовував своїх родичів, які там проживали. «Потрібні» відомості випитував через побутові розмови.

А в столиці – самостійно проводив візуальне спостереження та фотофіксацію українських об’єктів під час прогулянок містом.

У ході обшуків у фігуранта вилучено:

  • російську символіку;
  • нотаріально засвідчені в РФ особисті документи, необхідні для оформлення громадянства країни-агресора;
  • мобільний телефон, в якому містилась його переписка з московським «куратором» з ФСБ.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили затриманому про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану).

Зловмисник перебуває під вартою. Йому загрожує довічне ув’язнення.

Затримали чоловіка, що скоригував удар по університету імені Тараса ШевченкаЗатримали чоловіка, що скоригував удар по університету імені Тараса Шевченка - фото 2Затримали чоловіка, що скоригував удар по університету імені Тараса Шевченка - фото 3

4 груд. 2023 15:23

Останнє оновлення  
29 лип. 2024 14:01
Події
0

151

0
Підприємці з Дніпра хотіли продати росіянам запчастини до МіГ-29

Чоловікам загрожує 12 років ув'язнення.


f0ecb3f28c1310e5631048d493838b11

Служба безпеки запобігла продажу до Росії партії авіаційних комплектуючих, які були викрадені на одному із українських підприємств. Мова йде про стартер-генератори та авіанасоси із запчастинами до багатоцільових винищувачів МіГ-29 на суму понад 10 млн грн.

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

За даними слідства, до оборудки причетний дніпропетровський кримінальник, який у 2019 році вкрав відповідне обладнання зі складу компанії-виробника.

Потім зловмисник передав військову продукцію знайомому підприємцю для «зберігання» і подальшого збуту.

Встановлено, що комерсант тривалий час переховував авіакомплектуючі на території власної станції техобслуговування.

А згодом, щоб їх реалізувати, - розмістив відповідне оголошення на спеціалізованому сайті.

За інформацією СБУ, опублікованою «рекламою» зацікавились представники воєнно-промислового комплексу РФ, які підшукували такі запчастини для бойових літаків країни-агресора.

Співробітники Служби безпеки задокументували факти злочинної діяльності й заблокували продаж військового обладнання окупантам.

Під час обшуків на СТО підприємця-фігуранта вилучено:

  • 10 авіанасосів;
  • 2 стартер-генератори;
  • 1 тисячу додаткових комплектуючих.

У межах кримінального провадження, розпочатого слідчими СБУ за ч. 3 ст. 209 Кримінального кодексу України (легалізація (відмивання) майна, одержаного злочинним шляхом, вчинені організованою групою в особливо великому розмірі), триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину та притягнення винних до відповідальності.

Зловмисникам загрожує до 12 років тюрми.

Ініційована СБУ експертиза авіаобладнання підтвердила його технічну справність для використання в бойових умовах.

У зв’язку з цим було прийнято рішення суду про передачу відповідної продукції для потреб Збройних Сил України.

Підприємці з Дніпра хотіли продати росіянам запчастини до МіГ-29Підприємці з Дніпра хотіли продати росіянам запчастини до МіГ-29 - фото 2Підприємці з Дніпра хотіли продати росіянам запчастини до МіГ-29 - фото 3