Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа

Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа
пн, 16 вересня
+21
$   41.36
  46.01

29 квіт. 2022 22:13

Останнє оновлення  
29 лип. 2024 13:53
Події
0

85

0

На Київщині знайшли ще одне масове поховання

На Київщині знайшли ще одне масове поховання


На Київщині знайшли ще одне масове поховання

Президент Володимир Зеленський сказав, що правоохоронці знову знайшли ще одне масове поховання цивільних осіб на території Київщини, яка перебувала під російською окупацією в березні.

Про це Зеленський сказав в інтерв’ю для польських ЗМІ, передає УП.

Він каже, що міжнародні інституції інколи, дійсно, повільно діють й іноді когось не можна знайти – має на увазі, не можна притягнути (до відповідальності – ред.) через брак тих чи інших доказів, хоча є свідки, хоча всі це бачили. Але тим не менш, вони ж забирають сліди (своїх злочинів – ред.) – пересувні крематорії, які росіяни завезли і спалили людей, трупи.

Але тим не менш, вони (слідчі – ред.) шукають і знаходять. Уявіть собі: було стільки вбитих, що, незважаючи, що вони спалили (частину трупів у крематоріях – ред.), знову знайшли могилу. 900 людей у Київській області. 900 людей!

"Скільки людей загинуло – ніхто не знає. Будуть наслідки, буде слідство, буде потім перепис населення. Треба ж знайти всіх цих людей (загиблих від рук російських окупантів – ред.) – ми ж не знаємо скільки!", - каже Зеленський.

Також Речник Офісу президента Сергій Никифоров у уточнив, що 29 квітня справді знайшли ще одне масове поховання на Київщині. Однак, за його словами, президент, кажучи про 900 загиблих, мав на увазі загальну кількість знайдених тіл у місцевості біля нещодавно знайденої могили.

Президент також додав, що українська влада обраховує близько 500 тисяч українців, яких окупанти незаконно депортували до Росії.

Він запевнив, що українська прокуратура й правоохоронці безумовно знайдуть і засудять усіх російських окупантів, які причетні до злочинів проти цивільного населення. Проте для України важливо міжнародне визнання, що росіяни скоїли такі злочини й Росія має нести історичну відповідальність за цю злочинну війну.