Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа

Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа
пн, 16 вересня
+21
$   41.36
  46.01

8 січ. 2024 16:04

Останнє оновлення  
29 лип. 2024 14:01
Суспільство
0

142

0

На Харківщині поліцейські взяли під опіку покинуту кінну ферму

На Харківщині поліцейські взяли під опіку покинуту кінну ферму

Власник ферми втік до Росії.


28 породистих коней на Харківщині залишилися без господаря. Їжу для тварин допомагають роздобути поліцейські офіцери Старосалтівської громади – Дмитро Новицький та Денис Керпек.

Про це розповіли у Національній поліції.

Правоохоронці з серпня 2023 року почали працювати у громаді і одразу дізналися про покинутих тварин. Після окупації господар покинув ферму та виїхав до Російської Федерації. З тваринами залишився лише конюх Олексій, він працює тут вже 12 років.

«Я не міг залишити тварин помирати, але і самому було важко давати раду. На щастя, Денис з Дімою почали допомагати. Вони домовляються з місцевими фермерами, волонтерами. Привозять сіно, овес, сіль», – розповідає Олексій.

У поліції кажуть, що найважчим періодом на фермі є зима. Раніше стайні опалювалися, а тепер немає дров. Через влучання приміщення частково зруйноване.

«Ми з хлопцями-поліцейськими своїми силами підлатали дах, вікна плівкою забили. Але все одно холодно. Вода замерзає. Доводиться розморожувати, щоб напоїти коней. Літом легше. Вони самі пасуться. Дуже потрібна їжа для коней. Буває таке, що вони два дні їдять, а потім два дні стоять голодні, бо ніде узяти їжу», – поділився чоловік проблемами.

Внаслідок обстрілів загинуло лоша, уламком поранило кобилу, яка досі не одужала. Уламок залишився в її тілі. Поліцейські Дмитро  та Денис вже знайшли ветеринара, який погодився оглянути тварину.

Правоохоронці кажуть, що юридично наразі вирішити питання з конями не можна, бо у них є власник, але той забрав всі документи.

«Люди пропонували забрати коней по одному або по два, але віддати комусь просто так їх неможливо. Тому Дмитро та Денис вирішили, що єдиний вихід – це доглядати за тваринами», – додали в поліції.

На Харківщині поліцейські взяли під опіку покинуту кінну фермуНа Харківщині поліцейські взяли під опіку покинуту кінну ферму - фото 2На Харківщині поліцейські взяли під опіку покинуту кінну ферму - фото 3

title

Покинута ферма коней у Харкові

4 листоп. 2023 13:00

Останнє оновлення  
29 лип. 2024 14:01
Суспільство
0

143

0
Єдиний держреєстр домашніх тварин запустять в Україні

Він стане основою для ветпаспортів у «Дії»


5d9f2f3bd998b

Єдиний державний реєстр домашніх тварин запустять в Україні, відповідну постанову ухвалив Кабмін. Реєстр стане основою для створення цифрових ветеринарних паспортів у «Дії».

Спочатку в реєстр вноситимуть інформацію про котів і собак, далі послуги планують масштабувати й на інших тварин. Запуск має відбутися «незабаром», кажуть у Мінцифри.

Базу даних можна буде використовувати для контролю вакцинації та стерилізації тварин. Українці зможуть самостійно й безоплатно вносити інформацію про домашніх улюбленців у державного або приватного ветеринара.

У системі також буде можливість повідомляти про знайдену або загублену тварину. Цей функціонал має зменшити кількість безпритульних тварин у країні, вважають у Мінцифри.

14 груд. 2023 10:17

Останнє оновлення  
29 лип. 2024 14:01
Суспільство
0

189

0
Операція «Морські носики»: на Полтавщині врятували тварин, які опинилися в ізоляції на острові

Врятовано більше 30 котів, 6 собак, 2 курки та качку.


410032029_763159925851899_5873999224467191472_n

На Полтавщині, рятувальники разом з волонтерами, врятували з острова Вишняки домашніх та свійських тварин.

Про це повідомили в ДСНС.

Мова йшла про близько пів сотні домашніх тварин та свійських птахів. Вже майже два тижні тварини перебували на острові без їх доглядачки. Жінка померла на початку грудня. За цей час їжу для тварин доставляли місцеві мешканці та волонтери.

Операція «Мокрі носики» – так назвали її рятувальники, розпочалася вранці 13 грудня.

«Близько п’яти годин знадобилося волонтерам та рятувальникам, аби спіймати усіх тварин. Загалом врятовано понад 30 котів, 6 собак, 2 курки та качку», – додали в ДСНС.

Операція «Морські носики»: на Полтавщині врятували тварин, які опинилися в ізоляції на островіОперація «Морські носики»: на Полтавщині врятували тварин, які опинилися в ізоляції на острові - фото 2Операція «Морські носики»: на Полтавщині врятували тварин, які опинилися в ізоляції на острові - фото 3Операція «Морські носики»: на Полтавщині врятували тварин, які опинилися в ізоляції на острові - фото 4Операція «Морські носики»: на Полтавщині врятували тварин, які опинилися в ізоляції на острові - фото 5Операція «Морські носики»: на Полтавщині врятували тварин, які опинилися в ізоляції на острові - фото 6