Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа

Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа
сб, 27 липня
+25
$   41.1
  44.63

7 лют. 2024 14:11

Останнє оновлення  
7 лют. 2024 14:11
Події
0

229

0

На Івано-Франківщині натовп побив жінок і дитину, яких вважав «навідницями військкомату»

На Івано-Франківщині натовп побив жінок і дитину, яких вважав «навідницями військкомату»

Побиття розлідують правоохоронці. 


Фото - зі сторінки І.Ванджурак

У результаті конфлікту в Косівському районі постраждали троє людей, серед них – неповнолітня. Подія сталася 6 лютого. На лінію «102» надійшло повідомлення про конфлікт за участі місцевих мешканців в селі Космач.

Поліцейські з’ясували, що мешканці отримали неправдиву інформацію, яка була розповсюджена по локальних групах у соціальній мережі. Близько сотні людей самовільно перекрили місцеву дорогу та не пропускали транспортні засоби.

Між громадянами відбулись сутички, в яких постраждала неповнолітня та дві жінки. Їх доставили до місцевої лікарні.

«Поліцейські провели з мешканцями роз’яснювальні бесіди та невдовзі люди розійшлись. Поліція очікує на результати експертиз від медиків, після чого буде вирішене питання щодо надання правової кваліфікації події», – йдеться у повідомленні правоохоронців.

Виявило, що селяни зупинили автомобіль з дівчатами, котрі їхали з «Нової пошти». Люди звинуватили їх у зливанні інформації ТЦК. Травми отримала і 6-річна дівчинка, що перебувала у салоні. Усе закінчилося тільки після того, як «не приїхав якийсь вуйко і сказав відпустіть, то не ця машина, то інша зараз буде».

Потерпіла Іванна Ванджурак розповіла у фейсбуці, як все відбувалося (допис публікуємо дослівно).

«… Декілька осіб почали мене питати, хто я така, що я точно не місцева, бо вони мене не знають, і що я НАВОДЧИЦЯ ВОЄНКОМУ!!!

Що я приїхала до них в село здавати їх і здавати їхніх чоловіків. І це було вже з криками з угрозами та матами в мій бік сказано…

І тут почалося все ПЕКЛО вони почали бити машину, (трясли так машиною, хотіли машину перевернути) почали витягувати мене через вікно, виривати мені волосся і вирвали ключі з машини, вони хотіли всіма способами витягнути мене з машини, я почала кричати, що в МАШИНІ ДИТИНА надіялася на хоч якусь людяність,

АЛЕ ОДНА ЖІНОЧКА ЗАПХАЛА БІТУ У ВІКНО І ДАЛА В ГОЛОВУ ДИТИНІ, в той час як інша мене тримала за волосся і я нічого просто нічого не могла зробити.

Потім звідкись взялись дві мої знайомі та односельчанки, яким я дуже вдячна, я їх впустила в машину, одна взяла дитину на руки і почала прикривати собою, інша допомагала мені вибратися з їхніх рук, там вже і відео декілька секунд встигли зробити!!! І це все тривало десь приблизно 15-20 хв.

І потім вони якось відчинили з мого боку двері і хотіли мене витягнути, я навіть уявити не можу, що б тоді було.

Але в один момент один вуйко закричав, що всі сюда, це не та машина яка нам потрібна була ми попутали!!