Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа

Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа
пн, 16 вересня
+21
$   41.36
  46.01

7 листоп. 2023 17:18

Останнє оновлення  
29 лип. 2024 14:01
Культура
0

74

0

Музей Майдану представив 3D-проєкт про Революцію Гідності

Музей Майдану представив 3D-проєкт про Революцію Гідності

За QR-кодами за допомогою смартфона кожен може відтворити простір Майдану в умовах реального часу


_u2a9260

Музей Майдану представив проєкт про 10 найвідоміших об’єктів Революції Гідності, що має назву «Територія Гідності у доповненій реальності: музеєфікація пам’яток Майдану».

Про це йдеться на сайті музею.

Відтепер 10 стендів у ключових місцях Революції Гідності розповідають про наймасовіший протест у новітній історії України.

За QR-кодами за допомогою смартфона кожен може відтворити простір Майдану в умовах реального часу – це барикади, елементи наметового містечка, конструкція «Йолки», «Мистецький Барбакан».

Спробу «оживити» київський Майдан 2013–2014 років засобами доповненої реальності Музей Майдану реалізував за підтримки Українського культурного фонду до десятої річниці Революції Гідності.

Проєкт «Територія Гідності у доповненій реальності: музеєфікація пам’яток Майдану» документальний. Щоб відтворені об’єкти відповідали реальним розмірам і пропорціям, опрацьовано понад 15 тисяч світлин часів Майдану.

Доступні для огляду й тривимірні моделі елементів побуту та захисту майданівців.

Завдяки імерсивним технологіям фахівці відтворили об’ємні моделі десяти визначних для Євромайдану місць. Зокрема це барикади неподалік ЦУМу, біля Будинку профспілок та на Європейській площі й на вулиці Інститутській, нині алеї Героїв Небесної Сотні, та на вулиці Михайла Грушевського. Також за допомогою смартфона можна побачити елементи наметового містечка, конструкцію «Йолки» й «Мистецький Барбакан». У 3D-форматі також представили музейні експонати – щити, каски та інші речі, що стали вже стали символами Євромайдану.