Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа

Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа
сб, 18 травня
+16
$   39.43
  42.75

26 груд. 2023 15:22

Останнє оновлення  
26 груд. 2023 15:22
Суспільство
0

141

0

Мобілізація 500 тисяч. Залужний пояснив, звідки взялася така цифра

Мобілізація 500 тисяч. Залужний пояснив, звідки взялася така цифра

Залужний пояснив, навіщо потрібно стільки мобілізованих.


Валерій Залужний зазначив, що військове командування виконує функції захисту держави, відповідно, формує свої запити на боєприпаси, зброю та людський ресурс.

Генеральний штаб ЗСУ для успішного ведення бойових дій у ході повномасштабної війни з Росією запропонував мобілізувати до Сил оборони України ще 450-500 тисяч осіб. І коштуватиме це 500 мільярдів гривень.

Звідки взялася саме така цифра, пояснив головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний в ефірі «Єдиних новин».

«Що стосується цієї цифри, ми її сформували на наступний рік, вона, звісно, враховує покриття поточного комплекту, формування нових військових частин, а також прогнозування наших втрат, яких ми можемо зазнати 2024 року. Озвучувати цифри, які стосуються кожного із цих показників я не можу. Це військова таємниця», - сказав Головнокомандувач.

title

https://www.youtube.com/watch?v=onc7rgVu338

19 груд. 2023 19:05

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:58
Політика
0

139

0
Військові просили додатково мобілізувати 450-500 тисяч людей − Зеленський

Президент чекає від військових пропозиції щодо демобілізації.


Screenshot_33

Військові на одній з останніх ставок пропонували мобілізувати додатково ще 450-500 тисяч людей, але наразі це питання допрацьовується, повідомив президент Володимир Зеленський.

Про це повідомив президент під час щорічної пресконференції 19 грудня.

"Це питання наших військових, главкома і Генштабу. Вони звернулись на рівні  ставки щодо мобілізації. Питання дуже чутливе, я вважаю. Вони звернулись щодо захисту нашої держави, потенційних контрнаступальних дій і щодо дефіциту. І вони запропонували мобілізувати додаткових 450-500 тисяч людей", - сказав глава держави.

Зеленський назвав цю цифру "дуже серйозною" і сказав, що повідомив на ставці, що йому потрібно більше аргументів, щоб підтримувати "цей напрямок", бо "це питання людей, справедливості, обороноздатності і фінансів".

"Щодо людей мені треба конкретика, бо що буде з мільйонною армією України? Дуже потужною, я вважаю. Що буде з тими хлопцями, що щодня там (на фронті), принаймні, що з тими, що 2 роки захищають нашу державу? У нас є питання ротаційні, є питання відпусток, тобто це повинен бути комплексний план і в цьому мобілізаційному законі ви повинні надати відповіді мені і суспільству передусім", - додав Зеленський.

Зеленський повідомив, що військові почали працювати над цим планом, але він "поки що не побачив там демобілізації", хоча вважає її питанням "номер один".