Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа

Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа
сб, 27 липня
+20
$   41.1
  44.63

23 січ. 2024 16:14

Останнє оновлення  
4 лют. 2024 15:33
Політика
0

698

0

Мера Мелітополя Федорова призначили на посаду голови Запорізької ОВА

Мера Мелітополя Федорова призначать на посаду голови Запорізької ОВА

Малашка Юрія було звільнено з посади очільника Запорізької ОВА.


Мера Мелітополя Федорова призначили на посаду голови Запорізької ОВА

23 січня, на засіданні Кабінету міністрів було підтримано проєкт указу президента Зеленського про призначення міського голови Мелітополя Івана Федорова на посаду очільника Запорізької ОВА.

Про це написав у телеграм представник Кабміну у парламенті Тарас Мельничук.

«Кадровий блок. Кабінетом міністрів України: Призначено Федорова Івана Сергійовича головою Запорізької обласної державної адміністрації», – пише Мельничук.

Він також додав, що було звільнено Малашка Юрія Анатолійовича з посади голови Запорізької обласної державної адміністрації.

Відомо, що у березні 2022-го росіяни взяли у полон мера Мелітополя. В ході спецоперації його вдалося звільнити через 5 днів. Посадовець відмовився співпрацювати з окупантами.

5 жовт. 2023 10:37

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:58
Політика
0

195

0
Призначили нових заступників міністра оборони України

Хто став заступниками міністра оборони 


IMG_20231005_103329_003

Кабінет міністрів призначив ще трьох заступників міністра оборони Рустема Умєрова.

Про це 5 жовтня повідомив представник уряду у Верховній Раді Тарас Мельничук.

Генерал-лейтенанта Гаврилюка Івана Юрійовича призначили заступником з питань військово-технічної політики. У квітні — серпні 2022 року він був головою робочої групи України в координаційному центрі по наданню допомоги у Німеччині, раніше – радник Командувача сил логістики ЗСУ та керівник головного управління логістики. Він буде займатись розвитком військової техніки та зброї Сил оборони, буде перепрофільовувати український оборонний комплекс на номенклатуру НАТО й співпрацювати з партнерами.

Гайдер Станіслав Мечеславович став заступником з питань інституційного розвитку, до цього він був керівником цифрової трансформації Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК). Під його управлінням запустили Антикорупційний портал України, Реєстр корупціонерів та Єдиний портал повідомлень викривачів корупції. Головний пріоритет Гейдера на новій посаді — розбудова стійкої та цілісної інституції Міністерства оборони, яка спирається на дані та забезпечує прозорість і підзвітність.

Кліменков Дмитро Олегович став заступником з питань закупівель, раніше працював комерційним директором компанії «Укртрансгаз». До цього працював першим заступником Умєрова у Фонді держмайна, директором з інфраструктури та логістики МАУ та керівником крупних проєктів в шведській компанії Еріксон. Ключові пріоритети на посаді – стандартизація, систематизація, дієвий контроль та цифровізація закупівель, створення поетапного алгоритму закупівель та контролю, повноцінний запуск Агенції нелетальних закупівель.


0
0

23 листоп. 2023 09:30

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:58
Події
0

110

0
Ексголову Держспецзв’язку відправили під варту і призначили 25 млн застави

Щиголя відправили під варту з можливість внесення застави


Screenshot_4

Колишнього голову Держспецзв’язку Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації Юрія Щиголя відправили до СІЗО. Вищий антикорупційний суд сьогодні обрав йому запобіжний захід.

Про це повідомили у пресслужбі Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Щиголя відправили під варту з можливість внесення застави в розмірі 25 млн грн та покладенням процесуальних обов’язків у разі її внесення. Зазначається, що суд частково задовольнив клопотання детективів НАБУ.

"Застосувати до підозрюваного Юрія Щиголя запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 днів, тобто до 21 січня 2024 року. Взяти підозрюваного під варту в залі суду", - сказав суддя.

Колишнього очільника органу разом спільно з іншими особами підозрюють у заволодінні державними коштами у сумі понад 62 млн грн під час закупівлі Держспецзв’язком призначених для створення системи захищених реєстрів даних.