Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа

Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа
пн, 16 вересня
+22
$   41.36
  46.01

10 квіт. 2024 15:14

Останнє оновлення  
29 лип. 2024 14:01
Події
0

181

0

Мера і секретаря Новомосковська затримали через вимагання хабаря за житло для переселенців

Мера і секретаря Новомосковська затримали через вимагання хабаря за житло для переселенців

Планували нажитися на переселенцях: ДБР затримало на хабарі у 30 тисяч доларів очільника та секретаря міської громади на Дніпропетровщині


Фото - Офіс генпрокурора

Працівники ДБР затримали голову однієї з міських рад Дніпропетровської області та секретаря ради. Вони вимагали 30 тис. доларів США хабаря у підприємця, який хотів побудувати гуртожиток для переселенців. Стало відомо, що мова йде про очільників Новомосковська.

«На території громади ще з 90-х років стояла недобудова школи площею 4,5 тис. кв. м. Підприємець вирішив відремонтувати приміщення, аби там можна було облаштувати переселенців. Платити за проживання громадян мала міжнародна гуманітарна організація.

З цією пропозицією він звернувся до міської ради. Посадовці під час зустрічей запросили у чоловіка 30 тис. доларів США хабаря», - пояснюють у ДБР.

За ці гроші вони обіцяли винести питання на голосування сесії та надалі вплинути на депутатів, щоб ті підтримали рішення про довгострокову оренду приміщення. Це давало змогу орендувати приміщення без оголошення спеціального тендеру.

9 квітня підприємець передав хабар секретарю ради в його кабінеті. Під час передачі грошей обох посадовців і було затримано.

Затриманим повідомлено про підозру у вимаганні та одержанні неправомірної вигоди в особливо великому розмірі (ч. 4 ст. 368 КК України).

Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк до 12 років з конфіскацією майна. Планується обрання запобіжного заходу. Також встановлюється повне коло осіб, які можуть бути причетними до оборудки, у тому числі перевіряється інформація щодо місцевих правоохоронців, які могли «співпрацювати» з посадовцями під час вимагання хабаря.

Мера і секретаря Новомосковська затримали через вимагання хабаря за житло для переселенцівМера і секретаря Новомосковська затримали через вимагання хабаря за житло для переселенців - фото 2Мера і секретаря Новомосковська затримали через вимагання хабаря за житло для переселенців - фото 3