Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа

Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа
сб, 28 вересня
+21
$   41.17
  45.95

26 верес. 2024 13:39

Останнє оновлення  
26 верес. 2024 13:39
Політика
0

129

0

Майже $8 млрд військової допомоги Україні виділили США

Майже $8 млрд військової допомоги Україні виділили США

Також Америка розширить програму підготовки українських пілотів.


Сполучені Штати виділили Україні пакет військової допомоги на $7,9 млрд. Також американці запроваджують новий пакет санкцій проти РФ.

Про це 26 вересня повідомив президент України Володимир Зеленський.

«Вдячний Президенту США Джозефу Байдену, Конгресу США та його обом партіям, республіканцям і демократам, а також усьому американському народу за сьогоднішнє оголошення про надання Україні значної оборонної допомоги на загальну суму $7,9 млрд та запровадження санкцій проти Росії», – написав він.

Президент подякував США «від імені українського народу та наших відважних воїнів на передовій» за те, що «вдалось знайти спосіб виділити» залишок безпекової допомоги Україні та забезпечити.

«Ми використаємо цю допомогу в найбільш ефективний і прозорий спосіб для досягнення нашої головної спільної мети: перемоги України, справедливого і тривалого миру і трансатлантичної безпеки», – заявив Зеленський.

Глава держави також висловив вдячність за надання додаткової батареї ППО Patriot, інших засобів протиповітряної оборони та перехоплювачів, безпілотників, ракет великої дальності та боєприпасів класу «повітря – земля», а також за кошти для зміцнення оборонно-промислової бази України.

Він уточнив, що Америка прийняла рішення розширити програми з підготовки більшої кількості українських пілотів для польотів на F-16, а також запровадила «рішучі санкції» для подальшого обмеження здатності рф фінансувати агресію проти України.

«Україна та Сполучені Штати залишаються близькими союзниками, відданими захисту свободи, людського життя та спільної безпеки в Європі та за її межами. Ми завжди цінували потужну двопартійну підтримку у Сполучених Штатах та серед американців у справедливій справі України щодо перемоги над російською агресією», – підсумував він.

Нагадаємо, Бундестаг схвалив 70 мільйонів євро допомоги для енергопостачання України.